Twee konikpaarden ter illustratie.
Volledig scherm
Twee konikpaarden ter illustratie. © Privéfoto

Voeren door bezoekers leidt tot de dood van 29 ‘opdringerige’ paarden in Oostvaardersplassen

Een grote groep konikpaarden in de Oostvaardersplassen is vandaag naar het slachthuis gebracht. De dieren zijn volgens boswachter Hans-Erik Kuypers te opdringerig geworden. Bezoekers die zich niet aan de regels hielden, hebben dit gedrag veroorzaakt.

67 reacties

 • Lianne Van schoten

  1 jaar geleden
  Theo verdoornen inderdaad er zijn ook opdringerige mensen maar ook onder de vlees eters heb een x gehad terwijl ik rustig zat te eten dat iemand vlees op m n bord gooit expres terwijl hij wist dat ik geen vlees eet. En constant maar uit moeten leggen waarom je geen vlees eet aan mensen. Terwijl ik niemand lastig val met mijn keuze om geen vlees te eten dat is pas opdringerig. Ik vraag ook niet aan vlees eters waarom iemand wel vlees eet. Accepteer elkaar gewoon
 • frans vullings

  1 jaar geleden
  'Verboden te voeren, aaien en benader de paarden niet! Wanneer de paarden opdringerig worden naar mensen toe volgt het slachthuis!' Voor mensen.
 • theo Verdooren

  1 jaar geleden
  Er zijn ook heel opdringerige mensen .
 • Marc Fiers

  1 jaar geleden
  Prachtig toch , maakt het voor de beheerder makkelijker om het "evenwicht" in stand te houden . Maakt het jagen zo gemakkelijk , en zo blijft "het wild" in stand , want wild betekend :"Blijf ver uit de buurt van die twee voeter , die is niet te vertrouwen".
 • Lianne Van schoten

  1 jaar geleden
  Alinda joritsma. Waarom gooi jij alle veganisten op een hoop. Hoe weet jij dat ik een naar mens bent je kent mij niet eens. Niet alle veganisten staan te protesteren bij een slachthuis of leggen mensen op dat ze geen vlees moeten eten. Ik zeg toch ook niet dat jij een naar mens omdat je vlees eet. Waar slaat deze rare opmerking op omdat je een ervaring met een vegan daar hoef je mij niet op te beoordelen. En AD wil je deze reactie nu wel plaatsen want ik wil graag dat deze vrouw dit leest