Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP XTRA

Vrouw uit Almere veroordeelt tot zes jaar cel wegens in brand steken huis en echtgenoot

Een vrouw uit Almere is in hoger beroep veroordeeld tot zes jaar cel straf  vanwege het in brand steken van haar huis en haar echtgenoot. Dat meldt Omroep Flevoland

In de nacht van 2 op 3 december 2017 sloot de vrouw haar man op in de slaapkamer, vervolgens stak ze het huis in brand. Via het balkon kon de man ontsnappen, toen hij weer de woning binnen wilde gaan, goot de vrouw een jerrycan benzine over hem en hield er vervolgens een gasbrander bij. De man liep hierdoor tweedegraads brandwonden op.

De vrouw verklaarde dat de brandstichting in een opwelling gebeurde, ze had ontdekt dat haar man overspel pleegde. Uit bewijs bleek echter dat de vrouw weken voor het incident op internet had gezocht naar termen als ‘erven na moord’ en ‘wanneer is je diepste slaap’, ook had ze deurklink aan de binnenkant van de slaapkamerdeur verwijderd en de brandmelder uitgeschakeld. 

De vrouw zou last hebben van een posttraumatische stressstoornis, een depressie en mogelijk borderline. Van het hof moet de vrouw na vier jaar detentie behandeld worden. Ook moet ze een schadevergoeding van meer dan 58.000 euro betalen. 

  1. Stranden, hotels en vermaakscentra moeten van Lelystad een echte kustplaats maken
    PREMIUM

    Stranden, hotels en vermaaks­cen­tra moeten van Lelystad een echte kustplaats maken

    Doorgroeien van tachtig- naar honderdduizend inwoners en van drie naar vijf miljoen toeristen per jaar. Om die ambitie waar te kunnen maken heeft Lelystad een Kustvisie ontwikkeld, die de stad moet neerzetten als een aantrekkelijke kustplaats en ‘hoofdstad van de nieuwe natuur’. De nieuwe visie beschrijft hoe de kust tussen Oostvaardersplassen en Máximacentrale zich tot 2030 moet ontwikkelen.