Volledig scherm
Walibi Holland heeft de Untamed tijdelijk gesloten, nadat scheurtjes werden ontdekt in de houten balken waarop de constructie deels rust. © Foto Freddy Schinkel

Walibi sluit achtbaan Untamed wegens scheurtjes: ‘Bij iedere achtbaan zijn er wel kinderziektes’

Pretpark Walibi in Biddinghuizen heeft zijn nieuwe achtbaan Untamed donderdag gesloten moeten houden omdat er scheurtjes zijn ontdekt in de houten balken waarop het gevaarte rust. De balken worden uit voorzorg direct vervangen. Naar verwachting kan de attractie morgen weer open, zegt een woordvoerder van het park.

Untamed werd begin vorige maand onder internationale belangstelling geopend. De nieuwe achtbaan, gebouwd door het Amerikaanse Rocky Mountain Construction, is een zogeheten hybride baan. De stalen achtbaan is deels gebouwd op het houten onderstel van de Robin Hood, waarvoor het in de plaats kwam.

Kinderziektes

„Het is net als met een uitbouw aan je huis. Door andere krachten kunnen er scheurtjes ontstaan”, legt de woordvoerder uit. „En bij iedere achtbaan zijn er wel kinderziektes, ook bij geheel nieuwe.”

De scheurtjes zijn aan het licht gekomen bij reguliere controles, die volgens de woordvoerder meerdere keren per dag plaatsvinden. Woensdag is de baan eveneens enige uren gesloten geweest.

Ook een andere attractie van Walibi, de zestig meter hoge vrijeval toren Space Shot, kampt met pech en staat al enkele weken stil. Van deze attractie is een onderdeel kapot. Een vervangend onderdeel is besteld, maar het is volgens de woordvoerder nog niet precies te zeggen wanneer het in Biddinghuizen arriveert. Wanneer die attractie weer open kan blijft dus nog even de vraag.

Eerder testte onze verslaggever het nieuws paradepaardje van Walibi.