Stadhuis van Almere, foto ter illustratie
Volledig scherm
Stadhuis van Almere, foto ter illustratie © ANP XTRA

Zowel coalitie als oppositie twijfelen over doorgaan Floriade

Binnen de Almeerse gemeenteraad wordt de optie om te stoppen met de Floriade steeds populairder. Hoewel het nog steeds voornamelijk de oppositie is die kritisch is, sluiten de coalitiepartijen stoppen ook nog niet uit. Dat schrijft Omroep Flevoland.

VVD, met acht zetels de grootste partij in de raad is er nog niet uit. De partij heeft de Floriade altijd gezien als een middel voor meer werkgelegenheid en toerisme in Almere, maar wil zich niet blind staren op de risico's, die het evenement met zich meebrengt

Bij de oppositie zijn ze uitgesprokener. De SP en de PVV zijn felle tegenstanders, maar ook de PvdA en Partij voor de Dieren worden steeds kritischer. Ondanks dat deze partijen voor de Floriade hebben gestemd. 

De komende twee weken wordt duidelijk wat de toekomst van de Floriade is. Het college van B en W praat met belanghebbenden om te kijken of doorgaan realistisch is. Momenteel neigt het college daar naar.

Verwacht wordt dat er op donderdagavond 28 mei een besluit zal vallen. 

  1. Uitspraak: Staat mag verder met uitrollen van 5G-netwerk
    VIDEO

    Uitspraak: Staat mag verder met uitrollen van 5G-net­werk

    De stichting Stop5GNL, die een zaak aanspande tegen de Nederlandse staat over de uitrol van het landelijke 5G-netwerk, heeft bij de rechter bakzeil gehaald. De techniek, die voor de vijfde generatie mobiele netwerken staat en hoge communicatiesnelheden garandeert, zou volgens de stichting gezondheidsrisico’s opleveren. De rechter is van mening dat de overheid voldoet aan de Europese telecomwetgeving en de veiligheid in acht neemt.