Volledig scherm
PREMIUM
Blik op de N50, halverwege Ens en Emmeloord: het verkeer rechts op de foto rijdt in de richting van Emmeloord. De weg gaat er zondag uit voor een triatlon. Juist terwijl de vakantiedrukte enorm is. © Foto Freddy Schinkel

‘Zwarte zondag’ in Oost-Nederland en precies dán gaat de N50 op slot: handig?

Een belangrijke ‘snelweg’ richting Oost-Nederland afsluiten voor een sportevenement op een dag dat ‘half Duitsland’ na vakantie terugkeert naar huis en de scholen ook bij ons weer beginnen. Is dat handig? 

Zondag is de hele N50 tussen Ens en Emmeloord domein van deelnemers aan de Triathlon Noordoostpolder. Rijkswaterstaat heeft de vergunning verleend. 

  1. ‘Oude rot-kotter’ van Amsterdammer zinkt voor kust van Urk tijdens vlucht voor havenmeester

    ‘Oude rot-kot­ter’ van Amsterdam­mer zinkt voor kust van Urk tijdens vlucht voor havenmees­ter

    ,,Wat een vieze, oude rot-kotter.’’ Toeschouwer Klaas Post uit Urk windt er geen doekjes om. Hij is vooral kwaad om het voorval vanmiddag waarbij een oude, houten kotter gezonken is in het IJsselmeer. Post vaart regelmatig met zijn snelle boten uit voor schippers in nood, en dat deze boot het niet zou overleven hadden Post en de havenmeester direct al gezien. De eigenaar van de boot en zijn hond zijn gered, maar inmiddels zijn ze spoorloos. En hij heeft nog steeds geen liggeld betaald.