Aangeschoten Räikkönen hit op internet

VideoFormule 1-coureur Kimi Räikkönen heeft met zijn optreden op een gala van wereldautosportbond FIA in Sint-Petersburg voor enige ophef gezorgd. De Fin leek, toen hij het podium opkwam om zijn prijs als nummer drie van dit jaar in de Formule 1 in ontvangst te nemen, behoorlijk aangeschoten. 

Räikkönen negeerde een van de presentatoren en hing daarna even om de nek van zijn collega Sebastian Vettel. De Duitser, die in de zaal naast de drinkende Räikkönen zat, leek zich heel wat minder te amuseren. ,,Kimi heeft zich vanavond uitstekend vermaakt”, zei presentatrice Nicki Shields.

Op andere beelden is te zien dat Räikkönen na zijn podiumoptreden met de nodige moeite weer terugkeert naar zijn plaats in de zaal. De Fin baarde onlangs opzien door in zijn biografie uitgebreid verslag te doen van eerdere alcoholische escapades. Zo vertelt de wereldkampioen van 2007 dat hij in 2012 tussen twee races door twaalf dagen lang dronken is geweest.

Volledig scherm
© Screenshot
  1. Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault heeft geen haast met het zoeken naar een vervanger van Daniel Ricciardo, de Australische coureur die na dit seizoen vertrekt naar McLaren. ,,We moeten eerst weten hoe onze auto het doet in de races en we hebben dit jaar nog geen race gereden. De prestaties van de auto bepalen ook welk type coureur we zoeken", zegt teambaas Cyril Abiteboul tegen Motorsport.com. ,,Dus wil ik de tijd nemen voor we een keuze voor de coureur maken. Dat kan best nog een aantal maanden duren."