Volledig scherm
© EPA

Achterstand Vettel loopt op: 'Maar het is niet het einde van de wereld'

Sebastian Vettel begon met de pijlsnelle Ferrari vanaf de tweede plek in de thuis Grand Prix van de Scuderia, maar de Duitser kon geen aanspraak maken op de overwinning. Al in de eerste ronde botste hij met Lewis Hamilton, spinde, en moest lijdzaam toezien dat de wereldkampioen zijn voorsprong in het klassement vergrootte.

,,Lewis zag duidelijk een klein gaatje aan de buitenkant", vertelt Vettel aan SkySports. ,,Maar daarna kreeg ik geen ruimte meer en kon ik niet anders dan botsen met Hamilton. Uiteraard probeerde ik dat te vermijden, maar dat lukte niet. Helaas was ik degene die spinde, ironisch genoeg."

Vettel wist zich uiteindelijk van de laatste plek terug te knokken naar een vierde plek, mede door een tijdstraf voor Max Verstappen. De achterstand in het WK-klassement liep door de overwinning van Hamilton wel op naar 30 punten. ,,Het ziet er niet heel rooskleurig uit", moet Vettel toegeven. ,,Maar ik denk wel dat ik vandaag goed reed en we hebben als team nog behoorlijk wat punten gepakt. Maar het is niet het einde van de wereld. Morgen worden we gewoon weer wakker."

Bekijk hieronder de botsing tussen Vettel en Hamilton: