Volledig scherm
Alexander Albon © Getty Images

Albon vervangt Gasly bij Red Bull

Alexander Albon vervangt Pierre Gasly na de zomerstop bij Red Bull. De 23-jarige Britse Thai komt over van zusterteam Toro Rosso. Vanaf de Grand Prix van België (1 september) is Albon dus de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen.

Gasly was dit seizoen nieuw bij Red Bull nadat Daniel Ricciardo koos voor een vertrek en tekende bij Renault. De Fransman presteerde vanaf het begin veel minder dan Verstappen. Hij haalde nog geen enkele keer het podium en pakte pas 63 punten, terwijl de Nederlander al op 181 punten staat. ,,Red Bull zit in de unieke situatie dat er vier getalenteerde coureurs onder contract staan en dat we deze kunnen rouleren. We zullen de komende negen races gebruiken om de prestaties van Albon te bekijken en daarna te beslissen wie er in 2020 naast Max in de wagen zit.”

Volledig scherm
Pierre Gasly © Getty Images

In 2016 verkeerde Red Bull in eenzelfde situatie. De Rus Daniil Kvyat presteerde niet bij Red Bull en prompt werd Verstappen gepromoveerd vanuit Toro Rosso. De Nederlander won gelijk zijn eerste race in dienst van het hoofdteam. Met Kvyat ging het vervolgens nog verder bergaf. De Rus had moeite met zijn degradatie en verdween zelfs even uit de Formule 1. Dit seizoen keerde hij terug bij Toro Rosso, waar hij dus vanaf de komende race Gasly als teamgenoot krijgt.

De 23-jarige Gasly kwam in het slot van het 2017-seizoen in de Formule 1 terecht, nadat hij de tegenvallende Daniil Kvyat mocht vervangen bij Toro Rosso. Dit seizoen kwam hij bij het grote Red Bull terecht, maar hij kon het de imponerende Verstappen nimmer lastig maken. Zijn rondetijden en eindklasseringen bleven ver achter bij de Nederlander en de meerdere crashes achter zijn naam zorgden ervoor dat de druk steeds groter werd en uiteindelijk tot zijn degradatie leidden.

  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.