Volledig scherm
Fernando Alonso © ANP

Alonso rijdt Indy500 en slaat Grand Prix van Monaco over

Fernando Alonso rijdt dit jaar niet de Grand Prix van Monaco, maar zal deelnemen aan de legendarische Indy500.

McLaren doet dit jaar voor het eerst in 38 jaar mee aan de Indy500 en zal samenwerken met het team van racelegende Michael Andretti. Er is nog geen vervanger voor Alonso aangewezen.

Jenson Button stapte vorig jaar uit de Formule 1, maar is nog wel de testrijder voor McLaren. Getest heeft hij echter nog niet. Een andere mogelijk vervanger is Nyck de Vries. De Nederlander doet veel simulatorwerk voor McLaren en rijdt in de Formule 2. Tijdens de testdagen voor die raceklasse, maakte De Vries een prima indruk.

McLaren on Twitter

McLaren returns to Indianapolis with Honda & Andretti Autosport. Fernando will drive in #Indy500: https://t.co/LLKMVlJfcc #McLarenIndy

,,Ik ben enorm blij dat ik de Indy500 ga rijden", vertelt Alonso op de website van McLaren. ,,Dit is een race die net zo groot is als de Grand Prix van Monaco en de 24 uur van LeMans. Uiteraard vind ik het jammer dat ik dit jaar niet in Monaco start, maar de race erop in Canada zal ik gewoon weer rijden voor McLaren."

,,Ik heb nog nooit in een IndyCar gereden en ook nog nooit op een oval, maar ik weet zeker dat ik het snel onder de knie heb. Het is me overduidelijk dat ik met veel precisie moet kunnen racen, vlak naast andere auto's terwijl we 354 kilometer per uur gaan."

De ambitie van Alonso is om de zogenoemde Triple Crown te veroveren. Het winnen van de Grand Prix van Monaco, de Indy500 én de 24 uur van Le Mans. In de geschiedenis is dat slechts één coureur gelukt, Graham Hill. ,,Het is een moeilijke opdracht, maar ik kan het. Ik weet niet wanneer ik in Le Mans ga rijden, maar ik ben pas 35 jaar. Ik heb tijd zat", vertelt Alonso. De tweevoudig wereldkampioen heeft de Grand Prix van Monaco al twee keer gewonnen.

  1. Oproep: Wat is uw mooiste Max Verstappen-moment van 2018?

    Oproep: Wat is uw mooiste Max Verstappen-mo­ment van 2018?

    Formule 1-jaar 2018 kende voor Max Verstappen vele hoogtepunten. Elf podiumplaatsen en twee prachtzeges in Oostenrijk en Mexico. Maar wat was uw mooiste Max-moment van 2018? Bij welke Grand Prix zag u hem live in actie? Waar scoorde u een selfie met Max? Of een handtekening? Deel uw mooiste Max-moment in maximaal 150 woorden (evt. met foto) met ons via uwmaxmoment@ad.nl en wellicht haalt uw bijdrage op zaterdag 29 december de pagina’s van AD Sportwereld.