Charles Leclerc.
Volledig scherm
Charles Leclerc. © AP

Arthur Leclerc (het broertje van Charles) pakt eerste zege in Formule 3

Arthur Leclerc, het broertje van Formule 1-coureur Charles Leclerc, heeft zijn eerste overwinning geboekt in de Formule 3. De 20-jarige Monegask won de tweede race van het weekeinde in Frankrijk, op Circuit Paul Ricard nabij Le Castellet. Leclerc werd in de pits direct gefeliciteerd door zijn broer, die in de koningsklasse voor Ferrari rijdt.

 1. Hamilton publiceert rapport met aanbevelingen om autosport diverser te maken
  Commissie van wereldkampioen

  Hamilton publiceert rapport met aanbevelin­gen om autosport diverser te maken

  Lewis Hamilton hoopt dat de publicatie van een rapport over diversiteit in de autosport een signaal afgeeft. Dat zei de regerend wereldkampioen in de Formule 1 vandaag op de BBC. Hij heeft het initiatief tot het onderzoek genomen om de toegang tot de Britse autosport te verbeteren, vooral voor zwarte mensen. Als de autosport diverser zou worden, zou dat voor hem het “meest waardevolle ding” zijn, aldus de Engelsman.
 2. Verstappen heeft dag na zware crash ‘alleen beetje nekpijn’

  Verstappen heeft dag na zware crash ‘alleen beetje nekpijn’

  Het gaat volgens topman Helmut Marko van Formule 1-renstal Red Bull “verrassend goed” met Max Verstappen na zijn zware crash zondag in de Grote Prijs van Groot-Brittannië. ,,Voor de zekerheid heeft zijn vader Jos bij hem overnacht in een hotel. We hadden verwacht dat zijn lichaam volledig stijf zou zijn door de ongelooflijke impact van de crash, maar hij heeft nu alleen nog een beetje nekpijn. Verder is alles in orde”, liet Marko weten.