Volledig scherm
Max Verstappen in 2015 in zijn Toro Rosso tijdens de Gamma Racing Day. © Hollandse Hoogte

‘Assen valt af in strijd om Nederlandse Grand Prix’

Alleen Zandvoort maakt nog kans op de terugkeer van een Grand Prix in Nederland. Dat stelt RTL Nieuws. Het circuit van Assen is niet meer in de race. 

Zandvoort krijgt van de organisatie achter de Formule 1 tot en met 31 maart de tijd om de financiering rond te krijgen. De totale kosten zouden tussen de 30 en 40 miljoen euro moeten liggen. Mocht dat niet lukken, dan volgen er gesprekken met locaties buiten Nederland. 

Eerder vandaag maakte Bruno Bruins, minister van Sport, al bekend dat het kabinet geen bijdrage zal leveren aan de financiering, die daardoor afhankelijk is van bijvoorbeeld kaartverkoop en vip-arrangementen. Ook grote Nederlandse bedrijven zouden Zandvoort willen helpen om de GP van Zandvoort op de racekalender te krijgen.

Volledig scherm
Circuit van Zandvoort. © ANP
  1. Podcast Pitstop | In Spanje gaan we zien waar Max écht staat

    Podcast Pitstop | In Spanje gaan we zien waar Max écht staat

    Het Europese Formule 1-seizoen staat dan eindelijk voor de deur. Komend weekeinde daalt het circus neer in Barcelona, op het circuit waar het dit jaar begon tijdens de testdagen. Met welke belangwekkende updates gaan de teams komen en wat gaat dit betekenen voor Max Verstappen? En hoe lang durft Ferrari nog de voorkeur te geven aan Sebastian Vettel? In de podcast Pitstop bespreken Arjan Schouten en Tim Engelen met Etienne Verhoeff dit en nog veel meer zaken!