Max Vestappen op het circuit van Sakhir in Bahrein, archieffoto.
Volledig scherm
Max Vestappen op het circuit van Sakhir in Bahrein, archieffoto. © EPA

Bahrein stelt kaartverkoop voor Formule 1 uit om coronavirus

De organisatie van de Grote Prijs van Bahrein in de Formule 1 heeft de kaartverkoop voor de race op 22 maart opgeschort vanwege het nieuwe coronavirus. Bahrein wil voorkomen dat heel veel toeschouwers dichtbij elkaar komen te zitten. Mogelijk komen binnenkort alsnog kaartjes op de markt, maar dat hangt af van de ontwikkelingen met het coronavirus en de medische voorschriften.

De GP van Bahrein is de tweede race van het jaar, een week na de openingswedstrijd in Australië. Max Verstappen en de andere coureurs beginnen volgende week in Melbourne aan het nieuwe seizoen. De Australiërs hebben vanwege de uitbraak van het coronavirus weliswaar de nodige voorzorgsmaatregelen genomen, maar de Formule 1-race kan volgens hen gewoon doorgaan.

In Bahrein is ook geen sprake van uitstel of afstel. Op het circuit bij Sakhir komen wel extra controles bij de ingangen en er worden meer voorzieningen geplaatst, zodat de toeschouwers regelmatig hun handen kunnen wassen.

  1. Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopnames: ‘Dit was geweldig’
    Video

    Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopna­mes: ‘Dit was geweldig’

    Eigenlijk zouden Max Verstappen en de andere coureurs uit de Formule 1 zondag door de nauwe straten van Monaco racen, maar het bleef als gevolg van de coronacrisis stil in het prinsdom. Toch werden de straten ‘s ochtends afgesloten voor Charles Leclerc, die in een sportauto van Ferrari als enige wel door Monaco mocht racen. Dat deed de 22-jarige Monegask als hoofdrolspeler in een korte film van de Franse regisseur Claude Lelouch.