Volledig scherm
Valtteri Bottas heeft het gevoel dat hij nog niets heeft bereikt in de Formule 1. © BSR Agency

Bottas: Gevoel dat ik nog niets bereikt heb in Formule 1

De Finse autocoureur Valtteri Bottas is hard voor zichzelf. ,,Ik heb het gevoel dat ik nog niets heb bereikt in de Formule 1'', zegt de teamgenoot van Lewis Hamilton bij de renstal van Mercedes. ,,Ik zit nu zes jaar in de koningsklasse, maar heb mijn doel nog steeds niet gehaald en dat is wereldkampioen worden.''

Bottas heeft zichzelf deze winter eens streng toegesproken, want hij wil niet nog een jaar als 2018 meemaken. De Fin won geen enkele race, reed in de schaduw van wereldkampioen Hamilton en moest in enkele grands prix zelfs in dienst rijden van zijn Engelse kopman. Hij eindigde in het kampioenschap als vijfde, vlak achter Max Verstappen.

,,Het was een teleurstellend jaar; ik ben er flink boos over geweest. Voor dit jaar stel ik als doel dat ik zo veel mogelijk races wil winnen en wereldkampioen wil worden. Ik kan het niet langer uitstellen. Ik weet ook dat ik mentaal sterk moet zijn om het tegen Lewis op te nemen en daarom heb ik deze winter heel hard getraind op de details van het racen. Dit moet het seizoen worden waarin ik Lewis vaker ga verslaan'', aldus Bottas, die zijn drie GP-zeges behaalde in 2017.

Volledig scherm
Valtteri Bottas wist vorig seizoen geen enkele Grand Prix te winnen. © BSR Agency