Expert kraakt Pirelli na klapbanden: ‘Ze hebben telkens het verhaal al klaar’

VideoDat de klapbanden van Max Verstappen en Lance Stroll gisteren in Azerbeidzjan veroorzaakt zijn door vuil op de weg, gaat er bij bandenexpert Kees van de Grint niet in. ,,Dat deze twee mannen heelhuids uit hun auto zijn gekomen, wil niet zeggen dat Pirelli dit niet heel goed moet onderzoeken.”

15 reacties

 • Henk Schrama

  2 dagen geleden
  Een slager mag nooit zijn eigen vlees keuren. Waarom mag Pirelli dit wel en neemt de FIA geen actie ?
 • Ad van der Stel

  2 weken geleden
  @A J van de Linden Jij kijkt zeker je hele leven door een CDA-VVD bril zeker. Kijk eens terug naar het verleden wat die partijen geflikt hebben (en anno nu nog steeds) en hoe ze de maatschappij bedrogen hebben dan je lul je wel anders
 • R Jansen

  2 weken geleden
  Wellicht moet de FIA gewoon niet toestaan dat Pirelli zelf het onderzoek doet (wij van WC-eend, adviseren WC-eend), maar dit door een onafhankelijke partij laten doen. Alleen dan komt de ware toedracht naar voren.... En kun je gepaste maatregelen nemen.
 • J Groeneweg

  2 weken geleden
  Meerdere voor F1 gecertificeerde bandenfabrikanten toelaten. Er worden toch ook verschillende merken motoren gebruikt?
 • Jaap Spruitenburg

  2 weken geleden
  Concurrentie is helaas niet altijd de oplossing, aangezien bandenleveranciers dan ook zoeken naar mazen in de FIA-wetten. Daardoor wordt het dus in dat opzicht niet direct beter. Echter dient de FIA veel beter te controleren en de veiligheid te blijven benadrukken. Een expert als Van Grint zou daarbij van waarde kunnen zijn. De FIA gaf echter zelf ook een verkeerd signaal af door de race te vervolgen. Dit product is namelijk geen constructeurs keuze dus is de betrouwbaarheid mede hun zorg.