Volledig scherm
Esteban Ocon in zijn Force India F1 Team VJM11 Mercedes. © Getty Images

Brawn: Formule 1 wil alles doen om Force India te redden

De Formule 1 zal alles doen wat in zijn macht ligt om renstal Force India te behouden voor de koningsklasse van de autosport. Dat zegt Ross Brawn, de sportdirecteur van de Formule 1. Het voortbestaan van het raceteam is in gevaar vanwege schulden. Een rechter in Londen heeft Force India onder curatele gesteld.

,,Ik hoop echt dat er in de komende dagen of weken een oplossing komt en dat Force India wordt gered. Het team is de afgelopen jaren een prachtig voorbeeld geweest van wat je kunt presteren met beperkte middelen. We zullen er alles aan doen Force India te helpen'', aldus Brawn op de website van het vakmagazine Autosport.

Force India heeft een van de kleinste budgetten in de Formule 1, maar wist de afgelopen twee seizoenen als vierde te eindigen in het kampioenschap van de constructeurs.

Quote

Als ik niet mijn geld had geclaimd, stonden er nu vierhon­derd mensen op straat.

Sergio Pérez

De Mexicaanse coureur Sergio Pérez heeft aangezet tot ingrijpen bij de renstal. Hij zei dat zijn actie om een bewindvoerder aan te stellen nodig was om een direct faillissement te voorkomen. ,,Ik heb dit gedaan met pijn in mijn hart, maar ik moest wel om directe sluiting van de fabriek op Silverstone te voorkomen. Als ik niet mijn geld had geclaimd, stonden er nu vierhonderd mensen op straat.''

Volledig scherm
Sergio Perez © EPA

De financiële problemen komen niet uit de lucht vallen bij Force India. Grootaandeelhouder Vijay Mallya vecht momenteel tegen uitlevering aan India, waar hij wordt beschuldigd van fraude. Indiase bankiers eisen miljoenen van de zakenman.

Pérez hoopt dat de curator in de komende tijd een nieuwe eigenaar weet te vinden voor de renstal. Er zijn belangstellenden. ,,Het was best zwaar mijn aandacht bij het racen te houden, ook omdat ik Vijay graag mag. Maar in het grote plaatje is dit ook beter voor hem.''