Buitenland­se media over bizarre race: ‘Verstappen sleepte kapotte auto meer dan goed over het circuit’

De Formule 1 wordt soms een ‘optocht’ of saai en voorspelbaar genoemd, maar zondag was daar totaal geen sprake van. In de eerste ronde veroorzaakte Valtteri Bottas een flinke crash met onder anderen Max Verstappen als slachtoffer, vervolgens won Esteban Ocon tegen alle verwachtingen in zijn eerste Grand Prix en werd er zelfs uren na de race nog gesleuteld aan de einduitslag. ,,Er gebeurde veel, héél veel.”

48 reacties

 • Anoniem

  1 maand geleden
  Johan Bosch, Vind dat het niet door moet gaan al die uitstoot Een paar berichten terug lopen ze te zeuren over de planeet "dat het zo slecht gaat" Nou het gaat alleen maar om het geld ...
 • Jaap Spruitenburg

  2 maanden geleden
  Eigenlijk is Formule 1 hetzelfde als bijna iedere andere sport toch? Het wordt over gelaten aan de vrije markt en reguleren waar mogelijk een beetje. Ondertussen zitten de grootste teams naast de regelmakers om zichzelf te bedienen en/of de ander een pootje te lichten. Wat dat betreft zit het niet ver van bijvoorbeeld voetbal vandaan waar de grootste clubs ook de regels het meeste naar de hand kunnen zetten. Het creëert als vanzelf enige sympathie voor de underdog en afkeer tegen de status quo…
 • Marijke van der Hoek

  2 maanden geleden
  Is Hamilton bezig om een reden te verzinnen om niet op Spa en Zandvoort te hoeven rijden? Hij had in december Covid. Daarna reedt hij nog vrolijk op zijn stepje door de pitstraat en verder was er nooit iets aan hem te merken en 8 maanden later zou hij ineens last hebben van benauwdheid. Ik heb een longpatiënt in huis die weet wat benauwd zijn is. Je kruipt niet met een helm op je hoofd en een krappe F1 wagen als je benauwd bent. Volgens mij wil hij de thuiscircuits van Max liever overslaan.
 • Eldert Grootendorst

  2 maanden geleden
  Wel heel toevallig en opmerkelijk dat Mercedes de oorzaak is van twee botsingen. De straf van de eerste botsing was natuurlijk een lachertje en de tweede 5 plaatsen terug zetten en 2 strafpunten. Maar ja Mercedes staat weer 1. Dus doel is bereikt. Helaas!
 • Ferdinand Verbist

  2 maanden geleden
  Velen komen hier op voor sportiviteit, maar vinden het dan niet erg dat er te weinig benzine over blijft om op fraude te controleren. Eigenaardig niet?