#MsportXtra on Twitter

F1 We had a recovery-vehicle ramming a bridge, but today, a bus hit the startinglights at Hockenheim. Good thing the weekend hasn't started yet. #MsportXtra

Bus sloopt startlichten op Hockenheim

Drie dagen voor de Grote Prijs van Duitsland heeft een bus de startlichten op het circuit van Hockenheim gesloopt. 

De chauffeur van een bus die supporters naar hun plek langs het circuit moest brengen, had zich verkeken op de hoogte van zijn wagen. Hij reed de lampen die boven het rechte stuk bij start/finish hangen finaal aan gruzelementen.

De organisatie van de GP op Hockenheim kwam direct in actie. Met een hoogwerker werden de vijf rijen lampen vervangen. De Duitsers besloten ook maar gelijk het digitale bordje aan te zetten dat naast de lampen hangt. Op het bordje staat de tekst: pas op, lage doorgang. Het waarschuwingsbord stond uit toen de buschauffeur over het circuit reed om publiek op te halen.

Zondag rond kwart over 3 zullen de lichten ‘gewoon’ het startsein geven bij de Formule 1-race op Hockenheim. Max Verstappen en de andere coureurs gaan vrijdag twee keer de baan op voor vrije trainingen, zaterdag is nog een training met aansluitend de kwalificatie.

Volledig scherm
© ANP
  1. Verstappen wint bizarre GP van Brazilië, Gasly eindigt als tweede en Ferrari's klappen bovenop elkaar

    Verstappen wint bizarre GP van Brazilië, Gasly eindigt als tweede en Ferrari's klappen bovenop elkaar

    Hij moest er vol voor op het gaspedaal, maar Max Verstappen heeft vanavond op spectaculaire wijze een zinderende Grote Prijs van Brazilië gewonnen. Vanaf pole position kreeg hij te maken met een incidentje in de pitstraat, een in zijn nek hijgende Lewis Hamilton en twee keer de safety car op de baan. Maar 71 vlekkeloze rondjes, drie perfecte pitstops en een uitgekiende teamstrategie hielpen hem aan de zege, de achtste in zijn carrière.