EPA
Volledig scherm
© EPA

Christian Horner: ‘Gridstraf voor Max Verstappen cruciale klap in titelstrijd’

Max Verstappen begint de GP van Qatar vanmiddag niet vanaf de eerste startrij, maar vanaf P7. De Nederlander moest eerder vandaag bij de stewards verschijnen en heeft een gridstraf van vijf plekken gekregen voor het negeren van dubbele gele vlaggen in de slotronde van de kwalificatie.

Volg de Grote Prijs van Qatar in ons liveblog!

23 reacties

 • Herman Bosch

  6 maanden geleden
  Voor mij is Verstappen al wereldkampioen! Of zijn we al weer vergeten dat Max in Baku een klapband had en in Silverstone door Hamilton van de baan is gereden zonder bestraffing, waardoor hij 50 punten heeft verloren? En wat betreft dat gezeik over en weer door Toto Wolf en Christian Horner, het hoort erbij omdat de belangen megagroot zijn en het maakt de soap wel grappig, maar eigenlijk is het wel zielig kleine kinderengedrag. Ik ben blij dat grotendeels de coureurs zich hiervan afzijdig houden.
 • Jan Kromwijk

  6 maanden geleden
  Ik zeg dat het niet zoveel uitmaakt. Max zal wel gewoon tweede worden. Zoals verwacht. Zou wel mooi zijn als Alonso derde wordt. ;)
 • Peter Brijs

  6 maanden geleden
  Onzin, waarom beslissend in de titelstrijd? Hamilton is hier al vanaf vrijdag sneller, Verstappen lag binnen tien ronden al weer tweede. Ze worden gewoon een en twee, waarschijnlijk in exact dezelfde volgorde als zonder deze gridstraf.
 • Bert van van Laren

  6 maanden geleden
  Het gaat tegenwoordig meer om randzaken dan om de race zelf. Als Hamilton de komende races niet meer uitvalt wordt hij (helaas) wereldkampioen.
 • Maarten Dullaert

  6 maanden geleden
  Te veel gedoe en met verschillende maten meten maakt het idd niet leuker. Maar spannend blijft het wel en de race gaat weer anders en interessant worden. Max ' kampioenschap wordt zo wel heel lastig.