Max Verstappen oogde terneergeslagen na de GP van Saoedi-Arabië.
Volledig scherm
PREMIUM
Max Verstappen oogde terneergeslagen na de GP van Saoedi-Arabië. © Pool via REUTERS

Clash tussen Verstappen en Hamilton: botsingen, misverstanden, straffen en scheldpartijen

Waanzin in de woestijnMet de wereldtitel op het spel clashten Max Verstappen en Lewis Hamilton zondagavond in een krankzinnige Grand Prix van Saoedi-Arabië veelvuldig. Het hoog opgelopen duel krijgt volgende week zijn laatste hoofdstuk.

60 reacties

 • Johan van Rijn

  5 maanden geleden
  Het is natuurlijk verleidelijk te reageren op wat je ziet. Maar Verstappen heeft Hamilton 3x geprobeerd erlangs te laten, maar meneer Hamilton wou dat moment zelf bepalen. De vraag is of dat toegestaan is. Bovendien rijdt hij vervolgens schade aan Max’ achterband en gaat hij piepen dat zijn vleugel beschadigd is. Max’ team gaat bezwaar maken tegen de gang van zaken en zal dit trachten aan te tonen.
 • P.J.M Kortekaas

  6 maanden geleden
  De enige reden dat we het hier met z’n allen over hebben is omdat Max venijnig rijdt vanwege de technische hegemonie van Mercedes. Stel dat er geen Max zou zijn, dan was elke race een optocht van Mercedes. Ja Max gaat hier en daar over de limiet, in feite heeft de F1 dit over zichzelf afgeroepen door het grote geld de regels te laten bepalen. Zolang dit systeem bestaat is de F1 op zich geen faire sport. Als Max zonder het mes tussen zijn tanden zou rijden is geen enkele race om aan te gluren.
 • René Schellevis

  6 maanden geleden
  Red Bull gaat dit nog even aankaarten. Hamilton wilde er niet langs toen Max van zijn gas ging i.v.m. de aankomende DRS. En Max wilde om diezelfde reden niet als eerste over het DRS meetpunt en dat is zijn goed recht, dat Hamilton zo dicht er achter op zit is niet Max' fout.
 • marcel breukink

  6 maanden geleden
  @wijgman. Wat heeft maatschappelijke betrokkenheid te maken met sport. En hoe heeft Ricciardo het gedaan bij Red Bull en Renault. Heeft kansen genoeg gehad. Kijk maar naar de serie op Netflix. Mooie inkijk in de F1.
 • marcel breukink

  6 maanden geleden
  R.l. Meijer Je verwacht dat Max zijn verlies gaat nemen.?? Hij gaat liever strijdend ten onder. Hij accepteert geen verlies. Dat zie je hoe hij rijdt. Hij moet op en over het randje en er is geen andere weg. Dan weer hij zeker dat ie 2e wordt en dat is geen optie. Voor geen enkele sportman.
 1. Nyck de Vries debuteert tijdens eerste vrije training in Spanje in Formule 1: ‘Geweldige kans’
  met video

  Nyck de Vries debuteert tijdens eerste vrije training in Spanje in Formule 1: ‘Geweldige kans’

  Nyck de Vries bezet vrijdag bij de eerste vrije training voor de Grand Prix van Spanje een stoeltje bij Formule 1-team Williams. De Nederlander, regerend wereldkampioen in de elektrische raceklasse Formule E, vervangt op het circuit van Catalunya Alexander Albon en vervult daarmee bij Williams de rol van de verplichte young driver session voor dit seizoen. De Canadees Nicholas Latifi is de andere coureur in dienst van Williams.