Volledig scherm
© ap

Derde uitvalbeurt verontrust Verstappen

Er lijkt wel een vloek te rusten op Max Verstappen en de Formule 1. De Nederlander haalde zondag in de Grand Prix van Bahrein wederom de finish niet. Het was al de derde uitvalbeurt voor de zeventienjarige Limburger dit seizoen. Bahrein is pas de vierde race. ,,Drie keer met pech uitvallen is niet wat je wilt. Dit is verontrustend", zei hij na zijn nieuwe sof op Verstappen.nl.

Volledig scherm
© getty
Volledig scherm
© getty
Volledig scherm
© getty
Volledig scherm
© getty
Volledig scherm
© EPA

Zijn bolide van Toro Rosso stopte er zondag in de Grand Prix van Bahrein na 36 ronden mee, zo'n twintig ronden voor het einde. ,,We hebben nu drie weken om alles te analyseren en op te lossen om de volgende race in Barcelona wel te kunnen finishen. Dat is ons voornaamste doel."

De jongste Formule 1-coureur aller tijden reed al een tamelijk ongelukkige wedstrijd achterin het veld. De Nederlander moest na een aanrijding met de Venezolaan Pastor Maldonado in de beginfase al snel de pitstraat in voor nieuwe banden en een nieuwe voorvleugel.

In de achterhoede reed hij zijn rondjes en ineens kwam er een einde aan zijn wedstrijd. Verstappen meldde via de boordradio dat hij voelde dat de motor zwakker werd. De teamleiding van Toro Rosso gebood hem vervolgens uit te stappen. 'De auto is niet veilig meer, spring er maar uit.'

,,Al vanaf de start van de race worstelde ik met de auto. Ik moest het de hele wedstrijd voorzichtig aan doen, waardoor ik veel snelheid verloor op de rechte stukken. Dat was goed te zien als ik werd ingehaald, want dan leek ik wel stil te staan. Uiteindelijk ben ik uitgevallen met een elektronisch probleem en wat dat precies is geweest, gaan we nu onderzoeken."

De jonge Limburger wordt alom beschouwd als een van de grootste racetalenten, maar hij heeft niet echt een betrouwbare bolide. De Toro Rosso liet hem in de openingsrace in Melbourne en de derde race in Shanghai ook al in de steek. Hij haalde wel het einde in de Grand Prix van Maleisië en met zijn zevende plaats was hij de jongste coureur ooit die punten voor het wereldkampioenschap scoorde.

Vader Jos Verstappen reageerde wat gelaten op de nieuwe tegenvaller van zijn zoon, die toch voornamelijk veroorzaakt worden door de problemen aan de motor van Renault. ,,Een weekeinde om snel te vergeten. Als je in vier wedstrijden drie keer uitvalt, is dat natuurlijk niet positief. We kijken vol goede moed vooruit naar het volgende weekeinde, maar er moet wel iets gaan gebeuren", zei hij op Sport1.

Volledig scherm
© getty
Volledig scherm
© getty