Volledig scherm
© reuters

Derde vrije training Hockenheim valt in het water

De derde vrije training voor de Grand Prix van Duitsland is vandaag in het water gevallen. Door hevige hoosbuien boven het circuit konden slechts negen coureurs een tijd op de klokken zetten.

Nabeschouwing

Max Verstappen zette geen tijd neer. De Nederlander reed aan het begin van de sessie een klein stukje en ging toen weer naar binnen. Ook ploeggenoot Daniel Ricciardo reed geen volledig rondje, net als de meeste andere coureurs.

Verstappen noteerde een dag eerder tijdens de tweede training de beste tijd: 1.13,085. Dat betekende zelfs een baanrecord.

Charles Leclerc van Sauber was de rapste in de derde training, voor zijn ploeggenoot Marcus Ericsson.

De kwalificatie van de GP van Duitsland begint zaterdag om 15.00 uur.

Liveblog

 geen nieuwe berichten

Dat blijft inderdaad de snelste tijd. Slechts negen coureurs hebben een tijd genoteerd. Leclerc is daarvan de snelste. Om 15.00uur zijn we terug met een liveblog van de kwalificatie in Hockenheim.

De vlag hangt. Leclerc heeft de snelste tijd genoteerd met 1.34,577. Zo lijkt er een einde te komen aan deze chaotische regentraining.

De snelste tijd is inmiddels voor Vettel: 1.35,573. Uiteraard op full wets.

Hamilton zou zich niet helemaal goed voelen, maar hij waagt zich toch de baan op om nog wat meters te maken.

Drukte op de baan nu met nog maar een minuut of vijf te gaan. Raikkonen, Sirotkin, Ericsson, Leclerc, Hartley, Stroll, Gasly, Vettel en Bottas zijn op de baan.

Beide coureurs noteren een tijd, maar zijn niet sneller dan Hülkenberg.

Er komt weer leven in de brouwerij! Sirotkin en Ericsson gaan de baan op.

Regen, regen en geen coureurs op de baan. Deze training dreigt letterlijk in het water te vallen met maar één tijd op de klokken.

Volgens Pirelli kon het weleens een heel rustige training gaan worden. Rijders lijken geen risico te willen nemen.

Er wordt nu al gespeculeerd of de kwalificatie onder deze omstandigheden door zou kunnen gaan meldt onze verslaggever. Zelfs met de regenbanden is het niet ongevaarlijk op de baan momenteel.

Momenteel geen auto's op de baan. Een paar minuten geleden spinde Sainz. ,,Het is te nat om te rijden,'' vond hij. De tijd van Hülkenberg is nog altijd de enige die genoteerd staat.

Hülkenberg heeft zijn intermediates toch maar omgeruild voor full wets en noteert als eerste een tijd: 1.36,873.

Het is glijden en glibberen geblazen, maar nog geen tijden op de klokken.

Lewis Hamilton zou zich ziek hebben teruggetrokken in het motorhome van Mercedes. Het is de vraag of hij in actie komt deze training.

Verstappen was even buiten maar zette geen tijd op het bord. Net als alle andere coureurs. Er zijn alleen installatieronden gereden.

Bijna iedereen die op de baan is rijdt op full wets. Alleen Hulkenberg heeft gekozen voor intermediates. Sirotkin, Magnussen, Hartley en Stroll zijn ook op de baan.

Het licht staat op groen. De derde vrije training is begonnen met een redelijk natte baan.

Regen in Hockenheim! Verstappen hoopt stiekem dat het weer ook een factor gaat zijn tijdens de kwalificatie vanmiddag zo blijkt uit een post op Twitter. Er is dan een kans van 50 procent op neerlag.

Red Bull was gisteren snel. Daniel Ricciardo zette de snelste tijd neer in de eerste training. De Australiër kwam in de tweede training niet verder dan een dertiende tijd, maar hij hoeft zich toch niet te focussen op een snelle ronde dit weekeinde vanwege zijn gridstraf. Max Verstappen was de snelste in training twee.

Goedemorgen en welkom bij dit liveblog van de derde vrije training van de Grand Prix van Duitsland. Om 12.00 uur springt het licht op groen en mogen de coureurs het asfalt op voor de laatste training. De kwalificatie staat vanmiddag om 15.00 uur op het programma.

geen oudere berichten