Volledig scherm
© Getty Images

‘Dit was een gefrustreerde actie van een rivaal zonder respect voor Verstappen’

De voormalig Formule 1-coureur Jolyon Palmer heeft in zijn column voor BBC hard uitgehaald naar Esteban Ocon. De Fransman tikte Max Verstappen in de Grand Prix van Brazilië van de baan en Palmer noemt die actie bizar. ,,Dit was een gefrustreerde actie van een rivaal en er werd nul respect getoond.”

,,Had Ocon deze actie bij Hamilton geprobeerd? Absoluut niet. Bij Vettel? Ik betwijfel het”, schrijft Palmer in zijn column. ,,Bij Hamilton zou hij het niet proberen, omdat ze beiden in dienst zijn van Mercedes en bij Vettel zou hij respect hebben gehad voor een viervoudig wereldkampioen. Bij Verstappen was er niets van dat. Geen enkel respect.”

Palmer vindt de inhaalactie ook nog eens volkomen zinloos. ,,Ocon was op dat moment even sneller. Dat kan gebeuren als je net op verse banden rijdt, maar na één of twee snelle rondes vertraag je en kom je op de normale snelheid. Als Ocon al voorbij Verstappen was gekomen, dan had hij hem een of twee rondes later weer voorbij moeten laten.”

De Brit, tegenwoordig analyticus voor de BBC en voorheen coureur bij Renault en wereldkampioen in de GP2, snapte de woedende reactie van Verstappen dan ook. ,,Mensen willen de emoties zien bij een coureur. Dit is een legende, net als de karatetrap van Nelson Piquet of de vuistslag van Ayrton Senna tegen Eddie Irvine. Verstappen heeft Ocon niet verwond. Uiteraard hij heeft een beetje geduwd, maar Ocon is een volwassen vent. Op de voetbal- en rugbyvelden zie je dit constant, maar na één van de meest controversiële momenten uit de recente Formule 1-geschiedenis wordt dit opeens als onacceptabel gezien.”

,,Dit is de Formule 1. Dit is sport. Emoties lopen hoog op. Laten we niet alles nog verder beteugelen. Of zoals Mark Webber het zei: we willen gladiatoren, geen koorknapen.”

Volledig scherm
© Getty Images

Bekijk hier de samenvatting van de grand prix: