Volledig scherm
© Getty Images

‘Dit weekend was gewoon niet goed genoeg’

Hij had er niet meer op gerekend na de vierde plaats in de kwalificatie. Maar ook het podium in de Grote Prijs van Singapore kon het gevoel van een gemiste kans niet helemaal wegspoelen bij Max Verstappen. ,,We kwamen hier om te winnen.‘’

Door Arjan Schouten

Leuk, die derde plek. Mooi glimmend bekertje erbij voor de prijzenkast. Weer champagne spuiten op het podium van Singapore, net als vorig jaar. Maar voor een derde plaats was Max Verstappen niet naar Azië gekomen. En dan mocht het na de kwalificatie van zaterdag nog een meevaller heten, Verstappen beschouwde liever het weekend in zijn geheel na dan alleen de race. ,,Dit was gewoon niet goed genoeg”, zo meende hij. ,,We kwamen hier om te winnen en dat deden we niet. De kwalificatie was nog wat slechter dan vandaag, dus laat dit daarom maar een wake-up call zijn.”

Bekijk hier de samenvatting:

Hij had wel zo zijn ideeën waar het aan schortte, dit weekend in Singapore. Na de kwalificatie waarin hij klaagde over grip, was er al meteen gesleuteld aan zijn RB15. ,,De auto was in de race wat beter, maar ik was nog altijd niet in de positie om aan te vallen. Ik kon wel gewoon volgen, maar uiteindelijk draaide het allemaal vooral om bandenmanagement en op het juiste moment naar binnen gaan. Zo mogen we na de lastige kwalificatie nog spreken van best een goed resultaat.”

Maar voor best goed doet Verstappen het niet. ,,Ik heb wel een paar dingen die we moeten analyseren. In teveel bochten deed de auto niet wat ik wilde. Dus nu eerst maar eens naar huis om te zien wat we daar aan kunnen doen. En hoewel het niet helemaal onze baan is, maar eens kijken of we het volgende week beter kunnen doen in Rusland.”