Volledig scherm
© Getty Images

Dolblij Red Bull kan eindelijk feest vieren met ‘party mode’

Het was de afgelopen seizoenen een doorn in het oog van Max Verstappen: in de race kon de Renault-motor redelijk mee, maar tijdens de kwalificatie kon de concurrentie het vermogen opschroeven waardoor Red Bull zich niet in de strijd kon mengen. Deze ‘party mode’ zit komend seizoen wel in de Red Bull-wagens met dank aan Honda.

Helmut Marko, technisch adviseur bij het Formule 1-team, is lyrisch over de Japanse motorfabrikant. ,,De cijfers zijn op dit moment heel optimistisch en met de geplande updates moeten we in de buurt komen van Ferrari en Mercedes”, vertelt Marko aan Motorsport. ,,Voor de allereerste keer kunnen wij ook feest gaan vieren met de ‘party modus.’”

Max Verstappen
Volledig scherm
Max Verstappen © Getty Images

Volgens Marko is Honda qua prestaties al voorbijgeschoten aan Renault. ,,En als je onze GPS-data combineert met die van Honda dan zitten we in dezelfde categorie als Ferrari en Mercedes. Uiteraard zitten ze daar ook niet stil, maar zij zitten al op zo'n hoog niveau dat ze geen grote stappen meer kunnen maken. Als het verschil in vermogen klein is, dan kunnen we dat met de auto compenseren. Afgelopen seizoen lagen we gemiddeld 40pk achter. In de kwalificaties was dat zelfs 70pk.”

Max Verstappen en Helmut Marko
Volledig scherm
Max Verstappen en Helmut Marko © AFP

Marko wil wel benadrukken dat de betrouwbaarheid van de motor nog een probleem kan worden. ,,Daar zijn we ons bewust van. Zeer waarschijnlijk zullen we het seizoen niet kunnen rijden met slechts drie motoren.” Hetgeen dus gridstraffen gaat opleveren voor Verstappen en zijn nieuwe teamgenoot Pierre Gasly. ,,Maar als je die op de juiste circuits incasseert dan zit je binnen enkele rondes weer vooraan. 

  1. Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault: ‘Geen haast met aanstellen vervanger Ricciardo’

    Renault heeft geen haast met het zoeken naar een vervanger van Daniel Ricciardo, de Australische coureur die na dit seizoen vertrekt naar McLaren. ,,We moeten eerst weten hoe onze auto het doet in de races en we hebben dit jaar nog geen race gereden. De prestaties van de auto bepalen ook welk type coureur we zoeken", zegt teambaas Cyril Abiteboul tegen Motorsport.com. ,,Dus wil ik de tijd nemen voor we een keuze voor de coureur maken. Dat kan best nog een aantal maanden duren."