Volledig scherm
Fernando Alonso © EPA

Droom in vervulling voor Alonso met deelname aan 24 uur van Le Mans

Fernando Alonso ziet een lang gekoesterde wens in vervulling gaan. De Spaanse Formule 1-coureur start dit jaar in de 24 uur van Le Mans. Zijn team McLaren heeft hem toestemming gegeven de autosportklassieker op 16 en 17 juni te rijden voor het team van Toyota.

,,Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat het mijn ultieme doel is de 'Triple Crown' te winnen: de Grand Prix van Monaco, de Indy 500 en 24 uur van Le Mans. Ik heb het vorig jaar geprobeerd in de Indy 500, maar dat lukte helaas niet'', liet de tweevoudig wereldkampioen weten. ,,Nu heb ik de kans voor de winst te gaan in Le Mans. Dat wordt een grote uitdaging, want er kan veel verkeerd gaan, maar ik ben er klaar voor'', aldus de 36-jarige Spanjaard.

Vooralsnog heeft Alonso alleen de zege in Monaco op zak. De Brit Graham Hill is de enige coureur die de 'Triple Crown' op zijn naam heeft.

Het contract dat Alonso met Toyota heeft afgesloten houdt in dat hij dit jaar meer langeafstandsraces uit het WK endurance zal rijden. De focus ligt echter op de Formule 1. McLaren heeft hoge verwachtingen van het nieuwe seizoen, omdat het niet meer met de broze motoren van Honda rijdt, maar zal racen met de krachtbron van Renault. Zoals het er nu naar uitziet, slaat Alonso een langeafstandsrace in Japan op 21 oktober over, omdat die samenvalt met de Grand Prix van de Verenigde Staten.

McLaren on Twitter

Fernando to compete in upcoming rounds of @FIAWEC with @Toyota_Hybrid, including this year's 24 Hours of Le Mans: https://t.co/vJ7c9cwNVJ