Lewis Hamilton
Volledig scherm
Lewis Hamilton © EPA

Duidelijke taal Lewis Hamilton over situatie in Saoedi-Arabië: ‘Het is niet mijn keuze om hier te racen’

Lewis Hamilton heeft altijd een uitgesproken mening en zo sprak hij zich tijdens de persconferentie in Jeddah ook maar weer eens uit over de mensenrechtensituatie in Saoedi-Arabië. ,,Voel ik me hier comfortabel? Dat zou ik niet zeggen‘’, zei de wereldkampioen. ,,Het is niet mijn keuze om hier te racen, die keuze heeft de sport gemaakt.”

64 reacties

 • Kees de Kloet

  1 maand geleden
  Lewis Hamilton over situatie in Saoedi-Arabië: ‘Het is niet mijn keuze om hier te racen’ Ja Lewis dat is het wel!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • JP Witzand

  2 maanden geleden
  Ik vind mensenrechten ook belangrijk en de Saoedi's geven daar zeker geen positief signaal af, maar kunnen we sport en politiek niet alsjeblieft gescheiden houden? Er gaat geen evenement meer voorbij zonder allerlei gezeur en gedoe. Als ik politiek wil zien, kijk ik wat anders. Dit is Formule 1! Het gaat om de sport!
 • L de Vries

  2 maanden geleden
  En ondertussen wel een sponsor als Kingspan accepteren. Die van die brandbare platen op de Grenfell towers waardoor zovelen het leven lieten. Ik snap de hypocrisie van deze man echt niet.
 • Petra Stokman-Rietveldt

  2 maanden geleden
  Als hij echt zo principieel is moet hij nu de uitspraken doen over de omstandigheden dan de qualificatie rijden daarna tijdens interviews nogmaals aankaarten en dan zeggen, morgen race ik hier niet en ik ga nu naar huis dan is t n VENT. Nee hij jammerton verder want hij wil t geld van het kampioenschap in zijn zakken stoppen want heeft hij hard nodig, dat is dus n hypocriete Louis.
 • Stephan Hoogendijk

  2 maanden geleden
  Als Lewis Hamilton zoveel op zo'n land aan te merken heeft moet hij er niet gaan racen, hij is gewoon aandachtsgeil, ik volg al ruim 30 jaar Formule 1, Lewis is zonder meer een topcoureur, maar binnen de F1 sport in de afgelopen dik 30 jaar dat ik het volg niet zo'n zeikerd meegemaakt qua politieke standpunten. Wat dat betreft een mafkees die Lewis