Volledig scherm
© REUTERS

Ecclestone: ‘Vettel moet naar een team in opbouw gaan’

Bernie Ecclestone (89), oud-baas van de Formule 1, adviseert ‘zijn vriend’ Sebastian Vettel om een nieuwe uitdaging in de koningsklasse van de autosport aan te gaan bij een team dat niet in de top rijdt.

,,Eerlijk gezegd zou ik naar een team gaan dat geen absolute top is, waar hij kan proberen te werken met mensen die een team aan het opbouwen zijn”, aldus Ecclestone tegenover Bild. ,,Al weet ik niet of hij dat zou doen. Ik zie simpelweg niet veel redenen waarom hij bijvoorbeeld naar Mercedes zou gaan. Hij kan een absolute aanwinst zijn voor een team in opbouw en het zou voor hem goed zijn om iets compleet nieuws te doen, zoals toen hij begon bij Red Bull.”

Volledig scherm
© BSR Agency

Er gaan vele geruchten over de stoeltjesverdeling voor het komende Formule 1-seizoen, maar als je heel sec kijkt, zijn er niet veel opties in de top voor de Duitse viervoudig wereldkampioen. Max Verstappen vertrekt sowieso niet naar Ferrari en ligt nog tot 2023 vast bij Red Bull. Dat team maakte vandaag bij monde van teambaas Helmut Marko bekend dat het uitgesloten is dat Vettel wordt vastgelegd voor het nieuwe seizoen, omdat de salarissen van Verstappen én Vettel te duur zijn voor die ploeg.

Mercedes flirtte gisteren openlijk met Vettel, maar geeft voorrang aan de eigen coureurs en aast vooral op een contractverlenging van Lewis Hamilton. Daaronder heb je teams als Renault of Racing Point, die de stap omhoog willen maken. Teams waarvan Ecclestone hoopt dat Vettel ze ziet zitten.

Carlos Sainz lijkt optie nummer één voor Ferrari en dat is volgens Ecclestone logisch. ,,Hij is uitgegroeid tot een zeer competitieve, getalenteerde coureur en hij kan de stap naar Ferrari aan. Daar kan hij tweede coureur zijn, een rol waar hij geen probleem mee zal hebben.”

  1. Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopnames: ‘Dit was geweldig’
    Video

    Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopna­mes: ‘Dit was geweldig’

    Eigenlijk zouden Max Verstappen en de andere coureurs uit de Formule 1 zondag door de nauwe straten van Monaco racen, maar het bleef als gevolg van de coronacrisis stil in het prinsdom. Toch werden de straten ‘s ochtends afgesloten voor Charles Leclerc, die in een sportauto van Ferrari als enige wel door Monaco mocht racen. Dat deed de 22-jarige Monegask als hoofdrolspeler in een korte film van de Franse regisseur Claude Lelouch.