Volledig scherm
Bernie Ecclestone. © anp

Ecclestone wil Formule 1-race in Afrika

Als het aan Formule 1-baas Bernie Ecclestone ligt, dan wordt er in de toekomst een race in Afrika georganiseerd. Alle andere continenten zijn reeds vertegenwoordigd op de huidige kalender.

,,Ik zou graag een race in Afrika hebben. De eerste gesprekken zijn al gevoerd'', zegt Ecclestone in de Duitse krant Handelsblatt. ,,Misschien komt er ook nog een tweede race in de VS, daar moeten we nog naar kijken." 

In het verleden reed de Formule 1 al eens in Zuid-Afrika. In 1993 werd op het circuit van Kyalami voor het laatst een grote prijs verreden.

In 2016 zijn er nog maar 10 van de 21 races in Europa, de geboorteplaats van de koningsklasse in de autosport. Daar maakt ook de race in Azerbeidzjan deel van uit. Het F1-circus rijdt voor het eerst in Bakoe, waar de GP van Europa op een stratencircuit zal worden gehouden.

Met zijn uitspraken over nieuwe GP's in Afrika en de VS wil Eccelstone de traditionele circuits zoals Monza en Hockenheim onder druk zetten.  ,,In principe is het een kwestie van geld", zegt de Brit onomwonden. Over het circuit van het Duitse Hockenheim zegt hij: ,,Ze lopen daar 20 jaar achter in vergelijking met andere circuits.''