Volledig scherm
© Getty Images

F1 bevestigt: Grand Prix van Miami pas in 2020

Er komt geen Formule 1-race in Miami in 2019. De organisatie van de Formule 1 bevestigt eerdere berichten hierover in een verklaring. Hierin meldt ze dat een race op een stratencircuit in Miami op z'n vroegst in 2020 zal plaatsvinden.

,,Hoewel het onze voorkeur had om in 2019 te racen in Miami, is er een punt waarop het niet meer mogelijk is om in de beschikbare tijd de perfecte race-ervaring te verzorgen voor onze fans, coureurs en teams", zegt commercieel manager Sean Bratches van de F1. ,,Op dat punt zijn we nu aangekomen."

De F1-organisatoren zeggen zich op de lange termijn te richten. Ze hebben het ondertekenen van de overeenkomst met de autoriteiten in Miami uitgesteld tot later deze zomer, met als doel een Grand Prix te organiseren in 2020.

  1. Podcast | In alle euforie is Max nog de enige die de rust bewaart

    Podcast | In alle euforie is Max nog de enige die de rust bewaart

    De euforie in het Honda-kamp was groot na de derde plek van Max Verstappen in de Grand Prix van Australië. De Nederlander wist de Ferrari's achter zich te houden en in de buurt van wereldkampioen Lewis Hamilton over de finish te komen. Nu staat de Grand Prix van Bahrein voor de deur en is het de hoogste tijd voor de nieuwe podcast van Pitstop! Met verslaggevers Arjan Schouten, Rik Spekenbrink, Tim Engelen en presentator Hidde van Warmerdam.