Max Verstappen
Volledig scherm
Max Verstappen © AP

F1 ligt stil, maar Verstappen pakt op virtuele Suzuka alvast eerste titel in 2020

Hoewel het Formule 1-seizoen zeker tot de Grote Prijs van Canada van 14 juni stilligt, heeft Max Verstappen zijn eerste titel van 2020 al op zak. De Red Bull-coureur pakte op de laatste avond van het ‘Real Racers Never Quit by Team Redline’ het kampioenschap. Op het virtuele circuit van Suzuka in Japan reden de ruim 40 professionele coureurs twee races in een LMP2-auto in het spel iRacing.

Verstappen werd zesde en derde en dat was genoeg om zijn voorsprong te behouden. Beide races werden gewonnen door Kelvin van der Linde, een voormalig kampioen van de ADAC GT Masters. In de tweede race moest Verstappen ook Formule 1-collega Lando Norris nog net voor zich dulden. Met de derde plek kwam hij op 805 punten, 60 meer dan Van der Linde en verzekerde hij zich van de titel.

,,Race 1 had ik kunnen winnen, maar het kwam neer op een paar punten verzamelen die ik nodig had na mijn computercrash op Interlagos”, reageerde de Limburger op Verstappen.nl. ,,Anders was het kampioenschap al eerder beslist geweest. Het was de eerste keer dat ik met zo’n LMP2-auto reed en leuk om in te rijden. Suzuka is een geweldige baan om te rijden en een van de beste circuits ter wereld.”

Verstappen zei te hopen dat hij dit jaar nog in het echt terugkeert op het circuit van Suzuka. ,,Ik hoop dat we überhaupt aan racen toekomen dit jaar, en hoop terug te kunnen keren naar Japan vanwege ons partnership met Honda, wat het allemaal nog specialer maakt”, zei hij. “Je wilt daar in hun thuisrace een goed resultaat neerzetten voor alle Hondafans.”

Bekijk hieronder al onze video's over Esports: