Volledig scherm
Birgit Lauda, de vrouw van Niki, met Lewis Hamilton en Toto Wolff © AFP

F1-prominenten en fans nemen in Wenen afscheid van Lauda

Honderden fans hebben zich vandaag in Wenen verzameld om afscheid te nemen van Niki Lauda. De drievoudig wereldkampioen uit de Formule 1 overleed vorige week op 70-jarige leeftijd.

In kathedraal de Stephansdom ligt Lauda opgebaard. Mensen konden vandaag de racelegende een laatste eer bewijzen. Veel prominenten uit de Formule 1 waren aanwezig in de immense kerk, onder wie de huidige wereldkampioen Lewis Hamilton. Hij begeleidde de kist na de eredienst in de dom samen met onder anderen oud-kampioenen Nico Rosberg en Alain Prost. Voorzitter Jean Todt van de internationale autosportfederatie was er, evenals de Oostenrijkse filmheld Arnold Schwarzenegger, Mercedes-teambaas Toto Wolff en oud-bondskanselier Sebastian Kurz.

Na de rouwdienst volgde in beslotenheid de begrafenis op een geheime plek. De stad Wenen had de familie een eregraf op de centrale begraafplaats aangeboden, maar de familie bedankte daarvoor.

Lauda overleed in het universiteitsziekenhuis van Zürich in Zwitserland. Zijn gezondheid was broos na een longtransplantatie vorig najaar. Hij was behalve autoracer ook luchtvaartondernemer. Lauda overleefde in 1976 een zware crash op de Nürburgring. Hij verbrandde een zijde van zijn hoofd en droeg sindsdien altijd een rode pet.

Volledig scherm
David Coulthard © AP
Volledig scherm
Arnold Schwarzenegger © BSR Agency
Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
Jean Todt en Chase Carey © AP
Volledig scherm
© AFP
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© AFP