Fanpetitie voor F1 in Nederland meer dan 170.000 keer ondertekend

UpdateAls het aan veel racefans ligt, komt de Formule 1 zo snel mogelijk naar Nederland. Een petitie om op termijn een van de circuits klaar te maken voor een wedstrijd uit de belangrijkste raceklasse is door meer dan 170.000 Formule 1-fans ondertekend.

De petitie is een initiatief van Rob van Gameren, groot F1-fan en één van de gezichten bij Formule 1-café van Ziggo. De oproep is gesloten en dus geëindigd op 170.000 handtekeningen. De actie stond een week geleden nog op 75.000. Toen zei Van Gameren het volgende: ,,De massale steun voor mijn petitie wijst erop dat er genoeg racefans zijn die Assen, Zandvoort of een ander Nederlands circuit wel zien zitten. 75.000 fans die Max Verstappen, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton en Kimi Räikkönen graag zouden zien racen in ons land."

Hij is van plan de handtekeningen aan te bieden aan Chase Carey, de huidige baas van de Formule 1. ,,Het terughalen van de Formule 1 naar Nederland moet allereerst worden gedragen door het Nederlandse publiek. Dat lijkt me het minste probleem gezien de steun die mijn petitie krijgt en de oranje-gekleurde tribunes als in België, Duitsland of Oostenrijk een wedstrijd wordt gereden.''

In Nederland lopen al langere tijd onderzoeken om te zien of het haalbaar is een wedstrijd uit de Formule 1 te organiseren.

Volledig scherm
© Getty Images