Feilloze Max Verstappen heerst in GP van Italië met anticlimax, spectaculair debuut voor Nyck de Vries

Met samenvattingMax Verstappen heeft na een ijzersterke race de Grand Prix van Italië gewonnen. De wereldkampioen rukte vanaf P7 snel op naar voren en boekte zijn elfde overwinning van het seizoen. Debutant Nyck de Vries werd heel knap negende en pakte punten voor Williams.

14 reacties

 • Koos Brinckmann

  3 weken geleden
  @M.Y.Franssen k heb nooit beweerd dat Nick Lewis zou kunnen vervangen. Die suggestie hoor je nu overal. Onzin natuurlijk, ingegeven door een overdreven oranje gevoel. Het is zelfs nog onzeker of hij überhaupt een stoeltje krijgt. Als Fries vond ik trouwens z'n helm prachtig (met de Friese vlag erop).
 • Maria Yvonne Franssen

  3 weken geleden
  @Brinckman Okay, Max debuteerde een half jaar voor Barcelona bij Toro Rosso en nog niet bij Red Bull. Om even aan het nuanceren te blijven: het duurde niettemin 6,5 jaar voordat Max de F1- titel kon binnenhalen. Hiermee refereer ik aan mijn voorgaande nuancering (zie daar), dat NickdeVries goed presteerde op Monza, maar dat dit niet wil zeggen, dat hij nu 7-voudig F1- kampioen Hamilton wel kan vervangen bij Mercedes. 
 • Koos Brinckmann

  3 weken geleden
  @m.y. Franssen Even nuanceren: Max' debuutrace was op 15 maart 2015 (Australië, waar hij overigens een DNF noteerde). Zijn historische race in Barcelona 2016 was zijn 24e gp. Wel zijn debuutrace voor de hoofdmacht van RedBull natuurlijk.
 • Maria Yvonne Franssen

  3 weken geleden
  @ Jozefson: Bron AD-liveblog: ronde 47 gele vlag gevolgd door safetycar (SC). Max, Leclerc, Norris, Sainz, Russel opnieuw de pit in voor een extra wissel. Hierna volgt Leclerc Max op ca. 2 sec.! Er kwam echter geen herstart na SC. Lewis ging niet de pit in nu hij wisselde wel in ronde 32. Max wisselde eerder ook in ronde 26. Moraal: zonder deze serie extra pitstops onder SC had Lewis relatief de beste banden van de top6 gehad waarmee hij zich m.i. bij de eerste twee had kunnen rijden zonder SC. 
 • W. Josefsson

  3 weken geleden
  Niet net doen of Leclerc had kunnen winnen dat is flauw. Hij zat er 17 seconden achter met nog 13 ronden. Dus niets gestolen. En zitten pruilen. Kom op je bent een volwassen kerel. En je doet Verstappen te kort.