Ferrari bloedsnel in tweede training, Max sneller dan Ricciardo

Max Verstappen is in de tweede vrije training als vierde geëindigd. Met een tijd van 1.44.046 was hij sneller dan teamgenoot Daniel Ricciardo (1.44.250), maar moest hij bijna zeven tienden toegeven op Kimi Räikkönen (1.43.355).

Nabeschouwing

De Fin was daarmee meer dan een tiende sneller dan Lewis Hamilton. De Ferrari-motor lijkt dus ook op het circuit van Spa-Francorchamps de overhand te hebben op de Mercedes. 

Sebastian Vettel werd vijfde op zeven tienden, maar moest zijn snelste ronde afbreken door een foutje.

Morgen staan de derde training en de kwalificatie op het programma. De voorspelling is dat het tijdens de kwalificatie gaat regenen.

Liveblog

 geen nieuwe berichten

En het zit er op voor vandaag: Verstappen beëindigt de tweede training als vierde en Kimi Räikkönen is de snelste man op de baan. Morgen staat de kwalificatie op het programma en is er een grote kans op regen!

En samen met Verstappen is het gehele Formule 1-veld op het circuit te vinden. Het is dringen geblazen.

Verstappen rijgt de rondjes aaneen. Geen snelle tijden, maar wel veel data.

De wagen van Stoffel Vandoorne is weer gemaakt en hij kan zich dus verbeteren. Hij blijft laatste, maar het gat met Stroll (de nummer 19), is nu geen twee seconden meer, maar twee honderdsten.

Het is voor Stroll te hopen dat hij snel kan overstappen naar Racing Point Force India, waar zijn vader nu eigenaar van is. De roze wagen van Sergio Perez staat nu namelijk zevende, terwijl de Williams dit seizoen dramatisch is.

Ook Max Verstappen is druk bezig met de racesimulaties.

Fernando Alonso verbetert zijn tijd en springt naar P16: 1.46.153. Hij is 2.8 seconden langzamer dan Räikkönen, maar wel sneller dan de Williams-coureur en dan zijn teamgenoot Stoffel Vandoorne.

Racesimulatie

De coureurs zijn nu vooral bezig met het testen van de banden tijdens de langere runs. Hoe houdt het rubber het tijdens de race?

Bottas is op de supersofts tijdens een racesimulatie 4.4 seconden langzamer dan de snelste ronde van Räikkönen. Dat was ook op de supersofts en uiteraard neergezet als kwalificatierun.

Top-6

1. Raikkonen 1.43.355
2. Hamilton +0.168
3. Bottas +0.448
4. Verstappen +0.691
5. Vettel +0.774
6. Ricciardo +0.895

Max Verstappen is opnieuw sneller dan zijn teamgenoot, twee tienden maar liefst: 1.44.046. Verstappen blijft wel 0.691 achter op Kimi Räikkönen.

Daniel Ricciardo rijdt nu ook met de supersoft, maar hij heeft wel wat problemen met zijn versnellingen. Toch verbetert hij zijn tijd en staat hij nu vierde op negen tienden van Kimi Räikkönen.

Verrassing: de Saubers nestelen zich tussen Verstappen en Ricciardo in. De Red Bulls moeten dus nog flink kunnen versnellen.

Lewis Hamilton en Valtteri Bottas gaan nu ook rond op de supersofts:

Bottas komt vier tienden tekort op de tijd van Räikkönen en Hamilton één tiende! De Ferrari, en met name de Fin in de Ferrari, is heel erg snel!

Kimi Räikkönen rijdt op de supersofts de snelste tijd van de dag: 1.43.355. Daarmee is hij een seconde sneller dan de nummer twee: Lewis Hamilton en twee seconden sneller dan de nummer vijf: Max Verstappen.

Een kleine verbetering voor Verstappen: 1.45.366. Daardoor staat hij nu wel binnen een seconde (0.997) van Hamilton.

De pech blijft Stoffel Vandoorne achtervolgen: nu moet zijn vloer vervangen worden. Dat kost hem de nodige tijd. Als het pech is natuurlijk.

En de eerste échte tijd voor Verstappen: 1.45.373. Goed voor de vijfde plek op een seconde van Lewis Hamilton, maar wel twee tienden voor teamgenoot Ricciardo.

Foutje van Max Verstappen, waardoor hij even buiten de baan komt en zijn eerste snelle ronde in rook op gaat. Gelukkig geen letterlijke rook, want anders zou de Renault-motor weer ontploft zijn.

De eerste snelle ronde van Hamilton, is de snelste ronde van allemaal: 1.44.369. Drie hondersten sneller dan Räikkönen.

Max

En daar is Max Verstappen!

Ook Hamilton is ten tonele verschenen, waardoor Max Verstappen de enige coureur is die nog niet naar buiten is geweest.

laad oudere berichten