File photo dated 12-07-2019 of Ferrari Team Principle Mattia Binotto.
Volledig scherm
File photo dated 12-07-2019 of Ferrari Team Principle Mattia Binotto. © BSR Agency

Ferrari lonkt naar deelname IndyCar

Formule 1-team Ferrari onderzoekt de mogelijkheden om in te stappen in de Amerikaanse IndyCar, mogelijk al in 2022. Teambaas Mattia Binotto van de legendarische renstal met de rode bolides heeft dat gezegd op SkySport Italia.

Ferrari kijkt nadrukkelijk naar alternatieven voor de Formule 1, waar vanaf volgend jaar een budgetplafond van 132 miljoen euro geldt. De Italiaanse sportwagenfabrikant vindt dat maximumbedrag dat de teams mogen uitgeven aan ontwikkeling van de auto's te weinig.

,,Ferrari voelt veel sociale verantwoordelijkheid voor zijn werknemers en we willen er zeker van zijn dat voor ieder van hen in de toekomst een werkplek is", aldus Binotto. ,,Om die reden onderzoeken we alternatieve programma's en ik kan bevestigen dat we naar IndyCar kijken, momenteel een heel andere categorie dan de onze."

De IndyCar introduceert in 2022 nieuwe regels voor motor en chassis en dat biedt mogelijkheden voor Ferrari om de overstap naar de Amerikaanse raceklasse te maken.

  1. Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopnames: ‘Dit was geweldig’
    Video

    Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopna­mes: ‘Dit was geweldig’

    Eigenlijk zouden Max Verstappen en de andere coureurs uit de Formule 1 zondag door de nauwe straten van Monaco racen, maar het bleef als gevolg van de coronacrisis stil in het prinsdom. Toch werden de straten ‘s ochtends afgesloten voor Charles Leclerc, die in een sportauto van Ferrari als enige wel door Monaco mocht racen. Dat deed de 22-jarige Monegask als hoofdrolspeler in een korte film van de Franse regisseur Claude Lelouch.