Mick Schumacher.
Volledig scherm
Mick Schumacher. © Getty Images

Ferrari neemt Mick Schumacher op in talentenprogramma

Ferrari heeft Mick Schumacher opgenomen in het opleidingsprogramma. De 19-jarige Duitse coureur krijgt de kans zich te ontwikkelen onder de hoede van de Italiaanse renstal waarvoor zijn vader Michael grote successen vierde in de Formule 1. Schumacher veroverde vijf van zijn zeven wereldtitels in een rode bolide van Ferrari (2000 tot en met 2004).

,,Voor iemand als ik, die Mick al kent sinds zijn geboorte, geeft het vanzelfsprekend een speciaal gevoel om hem te kunnen verwelkomen bij Ferrari’', zei teambaas Mattia Binotto, die al bij Ferrari werkte toen Michael Schumacher daar reed. ,,Maar we hebben hem gekozen vanwege zijn talent, en zijn menselijke en professionele kwaliteiten die hem ondanks zijn jonge leeftijd nu al onderscheiden.’’

Schumacher junior pakte afgelopen jaar de titel in de Europese Formule 3-serie. Hij verdiende daardoor ook genoeg punten om in aanmerking te komen voor een superlicentie, het ‘rijbewijs’ dat nodig is om in de Formule 1 uit te komen. De tiener gaat nu naar de Formule 2, het voorportaal van de koningsklasse.

,,Ik ben dolblij dat mijn toekomst ‘rood’ zal zijn als onderdeel van de Ferrari-familie’', zegt Mick Schumacher. ,,Ik zal alles doen wat mogelijk is om mijn droom te verwezenlijken: rijden in de Formule 1. Ferrari heeft al sinds mijn geboorte een belangrijke plek in mijn hart en in die van mijn familie. Op persoonlijk vlak ben ik dus ook heel blij met deze kans.’'

Ook de 19-jarige Fransman Giuliano Alesi, zoon van voormalig Formule 1-coureur Jean Alesi, is opgenomen in het opleidingsprogramma van Ferrari. Hij gaat eveneens in de Formule 2 rijden.