Volledig scherm
Maurizio Arrivabene (rechts) in gesprek met Mattia Binotto. © AFP

Ferrari ontslaat teambaas Arrivabene en kiest voor Binotto

Ferrari stuurt Maurizio Arrivabene de laan uit als teambaas. Hij moet bij het Italiaanse Formule 1-team plaatsmaken voor Mattia Binotto, die als technisch directeur al werkzaam was bij Ferrari en dus uit de eigen gelederen komt.

Arrivabene wordt erop afgerekend dat Ferrari afgelopen seizoen, hoewel het de beschikking had over een ijzersterke wagen, niet tot het einde wist te strijden om de wereldtitel. Niet bij de coureurs en niet bij de constructeurs.

Naarmate het seizoen vorderde, stapelden de fouten zich op bij Ferrari en vaak was de teamleiding verantwoordelijk voor tactische en strategische blunders. De nieuwe president van Ferrari, John Elkann, vindt de tijd rijp voor een nieuwe teambaas. Vooral ook omdat de spanningen tussen Arrivabene en Binotto opliepen. Arrivabene wordt door de leiding van Ferrari bedankt voor ,,vier jaar onvermoeibare inzet en toewijding”.

Binotto

Binotto was sinds 2016 technisch directeur bij de Scuderia. In 1995 werd hij al aangesteld bij Ferrari, toen als motor engineer.

Ferrari hoopt onder Binotto voor het eerst sinds 2008 de constructeurstitel te veroveren. De laatste wereldtitel bij de coureurs was een jaar eerder. Toen pakte Kimi Räikkönen één puntje meer dan Lewis Hamilton en werd zo wereldkampioen. De Fin zal dit seizoen niet meer voor Ferrari rijden. Hij is vertrokken naar Sauber en zijn vervanger is het grote talent Charles Leclerc. Sebastian Vettel is nog steeds de eerste coureur bij Ferrari.

Het Formule 1-seizoen begint op 18 februari met de eerste testdagen in Barcelona. Een week later wordt er opnieuw getest waarna de eerste Grand Prix op 17 maart in Melbourne, Australië wordt verreden.