Volledig scherm
Sergio Marchionne (links) met Bernie Ecclestone. © EPA

Ferrari treurt om overlijden Marchionne

Sergio Marchionne is overleden op 66-jarige leeftijd. Marchionne was nauw betrokken bij het Formule 1-team van Ferrari. Hij werd zaterdag nog vervangen als topman van Fiat Chrysler nadat zijn gezondheid sterk verslechterd was als gevolg van complicaties na een schouderoperatie. 

,,Wat we al vreesden is helaas uitgekomen'', zei president-commissaris van Fiat Chrysler John Elkann in een verklaring. ,,Sergio Marchionne, man en vriend, is overleden.'' 

De charismatische Marchionne werd bestuurder bij Ferrari in september 2014 en was daarbij ook nauw betrokken bij het Formule 1-programma van het Italiaanse automerk. Mede door Marchionne werd teambaas Marco Mattiacci vervangen door Maurizio Arrivabene. Ook was Marchionne betrokken bij de coureurskeuze van het team.

Marchionne stond veertien jaar aan de leiding bij Fiat en onder zijn leiding fuseerde het Italiaanse bedrijf met het noodlijdende Amerikaanse Chrysler. Hij loste de schuldenlast van het fusiebedrijf begin dit jaar af. Marchionne zou in april al aftreden als topman. De Brit Mike Manley volgde hem op.