Volledig scherm
© REUTERS

Flinke temperatuurwisselingen tijdens de GP van België

De zomerstop voor Formule 1-coureurs is dit weekend weer voorbij met de start van de GP van België. In Spa-Francorchamps zullen de coureurs en de toeschouwers te maken krijgen met flinke temperatuurwisselingen, volgens Weeronline.

Vrijdag zal het tijdens de vrije trainingen mooi weer worden, met maxima rond de 24 graden. Bij de kwalificatie op zaterdag wordt het nog heter, en zal de temperatuur stijgen naar 28 graden. Dat wordt dus zweten voor de coureurs en de toekijkende fans. Toeschouwers wordt geadviseerd water mee te nemen naar het circuit, en zich goed in te smeren. Met een zonkracht van 5 kan een onbeschermde huid in 20-40 minuten verbranden.

Tijdens de race op zondag is het weerbeeld echter compleet omgeslagen. Er is een afwisseling van stapelwolken en zon. Die stapelwolken kunnen zich ontwikkelen tot een bui, waardoor er 40 procent kans bestaat op neerslag tijdens de race. Dat is goed nieuws voor de ‘regencoureur’ Max Verstappen, want het kan flink gaan plenzen. Toch is het nog even afwachten of de regenbanden daadwerkelijk nodig zullen zijn.

Zondag kan het op de tribunes koel aanvoelen, met maximaal 19 graden. Tijdens bewolkte momenten en buien kan het zelfs afkoelen naar een graad of 15.