Volledig scherm
17 september: Ferraricoureurs Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel knallen bij de start van de GP van Singapore op elkaar. © AP

Formule 1: Definitief 21 races in 2018

Het Formule 1-seizoen kent volgend jaar definitief één race meer dan afgelopen seizoen. De kalender met 21 races werd vandaag goedgekeurd door de World Motor Sport Council.

Door Arjan Schouten

Waar Max Verstappen en co. dit jaar 20 Formule 1-races afwerkten, wachten er volgend jaar weer 21, net als in 2016. Toen het langste Formule 1-seizoen ooit. De World Motor Sport Council keurde vandaag bij een vergadering in Parijs de voorgestelde kalender met 21 WK-afspraken definitief goed. Gestart wordt op 25 maart in Melbourne en de laatste afspraak is precies acht maanden later wederom in Abu Dhabi (25 november).

De GP van Maleisië, dit jaar gewonnen door Max Verstappen, keert zoals bekend niet terug op de WK-kalender. Wel weer van de partij in de zomer zijn Frankrijk en Duitsland, beide races ontbraken afgelopen seizoen.

Bij de vergadering werd ook de situatie rondom de Braziliaanse grand prix besproken, waar enkele veiligheidsincidenten nabij het circuit waren. Er moet door een onafhankelijk beveilgingsbedrijf een onderzoek gedaan worden naar de incidenten rondom Interlagos. Daarnaast is er een dringend advies aan de plaatselijke organisatie gedaan om volgend jaar een officiële politiepost in te richten op het circuit en de communicatie met de lokale autoriteiten te verbeteren.

De volledige Formule 1 WK-kalender van 2018
25 maart: Melbourne, Australië
8 april: Bahrein
15 april: Sjanghai, China
29 april: Bakoe, Azerbeidzjan
13 mei: Barcelona, Spanje
27 mei: Monte Carlo, Monaco
10 juni: Montréal, Canada
24 juni: Le Castellet, Frankrijk
1 juli: Spielberg, Oostenrijk
8 juli: Silverstone, Engeland
22 juli: Hockenheim, Duitsland
29 juli: Boedapest, Hongarije
26 augustus: Spa-Francorchamps, België
2 september: Monza, Italië
16 september: Singapore
30 september: Sotsji, Rusland
7 oktober: Suzuka, Japan
21 oktober: Austin, VS
28 oktober: Mexico-stad, Mexico
11 november: Sao Paulo, Brazilië
25 november: Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten