Max Verstappen viert zijn zege in Hockenheim vorig jaar.
Volledig scherm
Max Verstappen viert zijn zege in Hockenheim vorig jaar. © AP

Formule 1 mogelijk toch terug op Hockenheim

De Formule 1 keert dit jaar mogelijk toch terug op de Hockenheimring. De Grote Prijs van Duitsland was voor dit seizoen van de kalender verdwenen, omdat de organisatoren geen akkoord konden bereiken met de Amerikaanse eigenaren van de Formule 1. Beide partijen zijn nu toch weer met elkaar in gesprek over een race op het historische circuit.

Hockenheim had de afgelopen jaren te maken met teruglopende toeschouwersaantallen en kreeg de organisatie van de grand prix financieel amper rond. Dankzij bijspringen van Mercedes slaagde het circuit er vorig jaar nog net in een race te organiseren, die in de regen werd gewonnen door Max Verstappen.

Vanwege de coronapandemie is er dit jaar nog niet geracet in de Formule 1. Het seizoen zou eigenlijk in maart beginnen. De organisatie van de koningsklasse werkt aan een nieuwe kalender voor dit jaar, met daarop vijftien tot achttien grands prix. Het is de bedoeling dat het seizoen op 5 juli begint in Oostenrijk. Hockenheim zou in beeld zijn voor een race op 26 juli of 2 augustus.

  1. Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopnames: ‘Dit was geweldig’
    Video

    Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopna­mes: ‘Dit was geweldig’

    Eigenlijk zouden Max Verstappen en de andere coureurs uit de Formule 1 zondag door de nauwe straten van Monaco racen, maar het bleef als gevolg van de coronacrisis stil in het prinsdom. Toch werden de straten ‘s ochtends afgesloten voor Charles Leclerc, die in een sportauto van Ferrari als enige wel door Monaco mocht racen. Dat deed de 22-jarige Monegask als hoofdrolspeler in een korte film van de Franse regisseur Claude Lelouch.