Volledig scherm
Hubert. © Joe Portlock / LAT Images

Formule 2-coureur Hubert (22) overlijdt na horrorcrash op Spa

De Formule 2-coureur Anthoine Hubert (22) is overleden na zijn horrorcrash op het circuit van op Spa-Francorchamps. De Fransman crashte tijdens de race en vervolgens wist Juan Manuel Correa hem niet meer te ontwijken. Correa ligt nog in het ziekenhuis.

De eerste Formule 2-race van het weekend op Spa-Francorchamps werd na drie rondes afgelast. Reden daarvoor was een enorme crash van Hubert (BWT Arden) en Correa (Sauber Junior Team), waarbij de wagen van de Ecuadoriaans-Amerikaanse coureur compleet door midden ging. De race van zondag is vanwege het fatale ongeluk afgelast.

Het gebeurde allemaal in Radillon, een van de befaamde bochten op Spa. Hier kwamen de bolides van Giuliano Alesi, Ralph Boschung, Marino Sato, Hubert en Correa met elkaar in aanraking, met een megacrash tot gevolg. Teamgenoten Alesi en Boschung konden hun weg (tot de afgelasting) vervolgen, terwijl Sato uit zijn wagen kroop en de baan te voet verliet.

Hubert klapte hard de muur in, waarna de op volle snelheid liggende Correa hem niet meer kon ontwijken en de twee in botsing kwamen. Beide auto's braken in stukken en die van Correa kwam tientallen meters verder ondersteboven tot stilstand. Nog drie andere coureurs kwamen niet ongeschonden uit de strijd, al waren de grootste zorgen in de nasleep om Hubert en Correa. Voor de 22-jarige Fransman mocht het helaas niet baten. Hij overleed om 18.35 uur aan de gevolgen van de crash.

Nyck de Vries was niet bij de crash betrokken. De Nederlandse leider in het Formule 2-klassement was vanaf poleposition goed vertrokken en ging nog steeds aan de leiding toen de crash plaatsvond. Het is niet bekend of de tweede wedstrijd in de Formule 2 zondag wel doorgaat. Zondag staat ook de Grote Prijs van België in de Formule 1 in Spa-Francorchamps op het programma.

Volledig scherm
Juan Manuel Correa. © EPA
Volledig scherm
Het autowrak van Hubert © ANP