Gamer Van der Wal voor Sauber in Formule 1

De Nederlander Allert van der Wal is een van de zestien gamers die een heus Formule-1 team mag vertegenwoordigen in de finale van het officiële F1 Esports Championship. Hij is gekozen door de Zwitserse renstal Sauber.

Meer dan 66.000 gamers hadden zich aangemeld voor het kampioenschap, waarvan er veertig overbleven na een uitgebreide selectiefase. Na drie testdagen op Silverstone, waar Van der Wal indruk maakte en als zesde werd geklasseerd, maakten negen van de tien Formule 1-teams (Ferrari doet als enige niet mee aan deze virtuele competitie) deze week in Londen hun coureurs bekend.

Max Verstappen mocht de twee gamers bekend maken die voor Red Bull zullen strijden in het F1-kampioenschap Esports. De Fin Joni Tormala en de Brit Graham Carroll viel de eer ten deel. Verstappen vertelde bij die bijeenkomst dat hij veel van de gamers persoonlijk kent. ,,Ik weet dus hoe getalenteerd ze zijn. Ik vind het geweldig om te zien dat er zoveel belangstelling is voor de Esports en het is goed dat de Formule 1 er ook is ingestapt.''

Volledig scherm
© Getty Images
  1. Mercedes presenteert op Valentijnsdag nieuwe bolide

    Mercedes presen­teert op Valentijns­dag nieuwe bolide

    Mercedes onthult op Valentijnsdag de bolide waarmee Lewis Hamilton en Valtteri Bottas komend seizoen weer op jacht gaan naar de wereldtitel in de Formule 1. De Duitse renstal, die al jaren de koningsklasse van de autosport domineert, maakte bekend dat de presentatie op 14 februari wordt gehouden. "We zeggen niet dat je je plannen voor Valentijnsdag moet cancelen, maar je zou het waarschijnlijk wel moeten doen...", schrijft Mercedes in een bericht op Twitter.