Gasly crasht in middagtraining, vijfde tijd Verstappen

Vrije training 2Bij de tweede vrije training van de Grand Prix van Duitsland is Max Verstappen tot de vijfde tijd gekomen (1.14,133). De Limburger zag hoe de Ferrari’s wederom het snelst waren in de hitte op Hockenheim, gevolgd door de beide Mercedessen. Voor Red Bull-collega Pierre Gasly eindigde de tweede oefensessie in mineur.

Volledig scherm
© Getty Images

Net als eerder op de dag gebeurde er in deze tweede training lange tijd weinig. De meeste coureurs deden hun ding om de teams van de benodigde informatie te voorzien. In de langere runs in het tweede gedeelte van de training leek het er wel op dat de Red Bull wat achterblijft bij Ferrari en Mercedes. Charles Leclerc was vanmiddag de snelste in 1.13,449.

Een flinke domper kwam voor de mannen van Red Bull met nog een kwartier te gaan. Gasly verloor bij het opkomen van het rechte stuk de controle over zijn wagen en schoot van de baan af. De Fransman raakte hard de muur en zijn auto stond er flink toegetakeld bij, maar met Gasly zelf leek gelukkig alles in orde te zijn.

Het was tijdens de beide vrije trainingen droog en heet. Veel rijders klaagden over oververhitte banden en veel slijtage. Voor zaterdag worden compleet andere weersomstandigheden voorzien. De kans is groot dat het regent tijdens de kwalificatie in de middag. Ook tijdens de race zondag kan het gaan regenen.

Volledig scherm
Uitslag vrije training 2 © AD

Bekijk hier de voorbeschouwing van verslaggever Arjan Schouten.