Volledig scherm
Pierre Gasly © Getty Images

Gasly ontsnapt aan groot ongeluk: brokstuk klapt tegen vizier

Pierre Gasly is in de Grand Prix van Rusland ontsnapt aan een verschrikkelijk ongeluk. In de openingsronde schoot een brokstuk onder de halo door en raakte het vizier van de Fransman. ,,Het was heel erg eng."

Gasly zegt dat er een stuk van de wagen van Daniel Ricciardo vloog, omhoog kwam en vol op zijn vizier kwam. ,,Ik dacht echt dat het door het vizier zou gaan en in mijn oog. Het doorboorde uiteindelijk niet mijn helm en stuiterde terug in de cockpit."

,,Er zaten misschien vijf tienden tussen het moment dat ik het zag vliegen en het tegen mijn vizier kwam. Toen ik het zag gebeuren dacht ik echt: 'dit komt recht in mijn oog.' Maar gelukkig is het vizier extreem sterk."

Gasly geeft wel aan dat het ongeluk gebeurde terwijl ze op lagere snelheid reden. ,,Misschien was het een ander verhaal geweest als we 300 kilometer per uur reden."

De coureur van Toro Rosso kende een ongelukkige Grand Prix. Vanwege problemen met de remmen, moesten de Fransman en zijn teamgenoot Brendon Hartley al vroeg de wagen in de pitbox parkeren.

Halo

De Formule 1 introduceerde dit jaar de halo, een grote constructie rondom de cockpit om te voorkomen dat grote brokstukken de coureur zouden raken. De fel bekritiseerde constructie, vooral vanwege het uiterlijk, leek  tijdens de Grand Prix van België er nog voor te zorgen dat de wagen van Fernando Alonso niet tegen het hoofd van Charles Lecerc kwam.

Kleinere brokstukken schieten blijkbaar wel onder de halo door, waardoor de roep om een andere hoofdbescherming een kwestie van tijd lijkt.

Bekijk hieronder de samenvatting van de Grand Prix van Rusland: