Pierre Gasly
Volledig scherm
Pierre Gasly © Getty Images

Geëmotioneerde Gasly: Ik ben nog helemaal niet klaar om op deze leeftijd vrienden te verliezen

Pierre Gasly was na een loodzwaar weekend flink geëmotioneerd na het verlies van zijn goede vriend Anthoine Hubert. ,,Ik ben nog niet klaar om op 23-jarige leeftijd een van mijn beste vrienden te verliezen.”

De Fransman zag een dag eerder zijn goede vriend Hubert verongelukken in de Formule 2-race. ,,We zijn kamergenoten geweest. We hebben in het zelfde huis gewoond. Zes jaar in dezelfde kamer. We zijn klasgenoten geweest. Van mijn dertiende tot aan mijn zestiende”, vertelt de Toro Rosso-coureur.

,,Ik ben nog steeds in shock. Ik kan nog steeds niet geloven dat het zo snel is gegaan. Ik heb al met al onze vrienden afgesproken om morgen samen te zijn. Ik ben zo ontzettend verdrietig”, legt hij uit aan FormulaSpy.

Gasly zei dat hij zich ondanks zijn verdriet wel kon focussen op de race. ,,Zodra je je helm op doet dan zit je in een andere wereld. Dan denk je daar niet meer aan, maar toen de finishvlag werd gezwaaid, zat het gelijk weer in mijn hoofd.”

Leclerc

Gasly zei voor de race tegen Charles Leclerc dat hij de race moest winnen voor hun vriend. De Monegask kwam als eerste over de finish en boekte zo zijn eerste overwinning uit zijn carrière. ,,We zijn allemaal in hetzelfde jaar begonnen met racen. Anthoine won zelfs in 2005 de Franse beker.”

,,Als ik in de auto zit, dan voel ik mij zo veilig. Alsof ons niets kan gebeuren. Maar dit soort dingen zetten je terug op aarde. Dit laat de ontzettend gevaarlijke kant van onze sport zien en dat betrof nu een van mijn beste vrienden.”

Bekijk hier de samenvatting van de Grand Prix van België: