Het circuit van Sakhir van Bahrein.
Volledig scherm
Het circuit van Sakhir van Bahrein. © BSR Agency

GP van Bahrein achter gesloten deuren vanwege coronavirus

De Grand Prix van Bahrein wordt op 22 maart afgewerkt zonder publiek. Vanwege de wereldwijde uitbraak van het coronavirus wil de organisatie van de Formule 1-race op het Bahrain International Circuit geen risico nemen. 

Dat schrijft de organisatie van de GP van Bahrein vanmorgen in een verklaring. ,,Gezien de voortdurende verspreiding van het coronavirus wereldwijd, zou het op dit moment niet de juiste manier zijn om een ​​groot sportevenement te organiseren, dat toegankelijk is voor het publiek en duizenden internationale reizigers. Het raceweekend zelf is uiteraard wel te zien op televisie.”

Het besluit betekent dat Max Verstappen en de andere coureurs voor lege tribunes rijden. Vrijdag werden al geen tickets meer verkocht voor de tweede GP van het seizoen. Het nieuwe seizoen begint volgend weekeinde met de Grand Prix van Australië in Melbourne. De Australiërs hebben vanwege de uitbraak van het coronavirus weliswaar de nodige voorzorgsmaatregelen genomen, maar de Formule 1-race kan volgens hen gewoon doorgaan.

Beluister hier de nieuwe aflevering van onze podcast Pitstop

Bekijk hier alle video's over het coronavirus:

  1. Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopnames: ‘Dit was geweldig’
    Video

    Leclerc scheurt door straten van Monaco voor filmopna­mes: ‘Dit was geweldig’

    Eigenlijk zouden Max Verstappen en de andere coureurs uit de Formule 1 zondag door de nauwe straten van Monaco racen, maar het bleef als gevolg van de coronacrisis stil in het prinsdom. Toch werden de straten ‘s ochtends afgesloten voor Charles Leclerc, die in een sportauto van Ferrari als enige wel door Monaco mocht racen. Dat deed de 22-jarige Monegask als hoofdrolspeler in een korte film van de Franse regisseur Claude Lelouch.