Volledig scherm
© BSR Agency

‘Grand Prix van Australië gaat gewoon door ondanks zorgen om coronavirus’

De organisatie van de Australische Grand Prix maakt zich geen zorgen over de doorgang van de openingsrace van het Formule 1-seizoen. Voorzitter Andrew Westacott zegt tegen de Sydney Morning Herald dat alles er op wijst dat de teams gewoon naar Melbourne kunnen afreizen.

Binnen de Formule 1 zijn er veel zorgen om de reisverboden die veel landen afkondigen voor personen die uit risico-gebieden komen. Zo komen zeer veel teamleden van Ferrari en Alpha Tauri uit Italië en ook bandenleverancier Pirelli is een Italiaans bedrijf.

Volgens Westacott is er geen enkele indicatie dat er een reisverbod komt waardoor teams niet volledig of te laat in Australië aan zouden komen. Ook de Formule 1 heeft nogmaals bevestigd dat de Grand Prix van Australië 'gewoon’ doorgaat.

Eerder werd de Grand Prix van China, de vierde race van het seizoen, al afgelast. Na Australië komen eerst nog Bahrein en Vietnam aan bod.

In de MotoGP zijn al wel de eerste twee grands prix van het seizoen afgelast. Zowel in Qatar als in Thailand wordt niet geracet.