Max Verstappen won de GP van Monaco eerder dit seizoen.
Volledig scherm
Max Verstappen won de GP van Monaco eerder dit seizoen. © AFP

Grand Prix van Monaco vanaf 2022 zonder vrije vrijdag

De Grand Prix van Monaco zal met ingang van komend jaar dezelfde opzet krijgen als alle andere races in de Formule 1. Dat betekent dat de vrije vrijdag in het prinsdom wordt geschrapt. ,,Ook in Monaco wordt het vanaf 2022 drie dagen achter elkaar racen in het weekeinde”, zei F1-baas Stefano Domenicali.

 1. Sebastian Vettel verwacht emoties na laatste race, maar Lewis Hamilton gelooft niets van afscheid
  Eerbetoon van Alonso

  Sebastian Vettel verwacht emoties na laatste race, maar Lewis Hamilton gelooft niets van afscheid

  Sebastian Vettel verwacht een emotionele laatste race in de Formule 1, maar hij heeft er geen spijt van dat hij stopt. ,,Het is in zekere zin moeilijk te bevatten, maar ik ben me er wel heel erg van bewust dat dit mijn laatste race wordt. Ik voel me er goed bij”, zei de 35-jarige Duitser, die zondag na de Grote Prijs van Abu Dhabi een punt zet achter zijn carrière.
 2. Eindstand in WK Formule 1 2022 | Max Verstappen op eenzame hoogte, geen een-twee voor Red Bull

  Eindstand in WK Formule 1 2022 | Max Verstappen op eenzame hoogte, geen een-twee voor Red Bull

  Max Verstappen heeft het Formule 1-seizoen in stijl afgesloten. De Nederlander schreef ook de Grote Prijs van Abu Dhabi op zijn naam en eindigt het jaar zo met vijftien overwinningen. Verstappen verzekerde zich begin vorige maand in Japan al van titelprolongatie. Hij reed dit seizoen ook een recordaantal punten bij elkaar. In 22 grands prix kwam de 25-jarige Nederlander tot 454 punten. Dat zijn er 41 meer dan Lewis Hamilton in 2019 bij elkaar reed. Het seizoen telde toen 21 races.