Max Verstappen in zijn Red Bull (r) en Lewis Hamilton in zijn Mercedes.
Volledig scherm
Max Verstappen in zijn Red Bull (r) en Lewis Hamilton in zijn Mercedes. © Formula 1 via Getty Images

Grondig onderzoek FIA naar omstreden uitkomst Formule 1-seizoen

De internationale autosportfederatie FIA is officieel begonnen met de grondige analyse van de veelbesproken slotrace van de Formule 1 van vorig jaar in Abu Dhabi. Mohammed Ben Sulayem, de nieuwe voorzitter van de FIA, zal alle teams raadplegen en woensdag 19 januari het meest heikele onderwerp aansnijden, namelijk het gebruik van de safetycar. Ook gesprekken met alle Formule 1-coureurs maken deel uit van het onderzoek.

40 reacties

 • Liesbeth Stam

  2 dagen geleden
  Wat een gezeur weer,laat die Hamilton eens ophouden en die zogenaamde hoge heren ,stuur die weg of laat Hamilton er maar mee stoppen.Iedereen was het er mee eens dat MAX won,gaan ze weer zitten piepen,net kleine kinderen.
 • Jansen

  2 weken geleden
  Ik hoop in ieder geval dat komend seizoen ook andere teams meedoen voorin, ben eerlijk gezegd wel klaar met het gejank van deze mannetjes (beide idd).
 • Leën

  2 weken geleden
  Onderzoek, hoezo onderzoek? In het reglement staat dat de wedstrijdleider de bevoegdheid heeft om te allen tijde de regels te overrulen om een race over de volledige afstand te laten gaan of om niet achter de SC te laten eindigen. Daarom een herstart in Baku na de rode vlag vanwege de crash van Max terwijl meer dan 75% van het aantal ronden was afgelegd en geen volle ronde SC meer in Abu Dhabi na lapped cars may overtake.
 • Monique

  2 weken geleden
  Dat er naar gekeken wordt de laatste race prima, maar kijk dan naar de gehele wedstrijd jaar er zijn volgens mij het hele jaar met 2 maten gemeten. Maar de uitkomst van het onderzoek zal wel in het voordeel van Mercedes uitvallen.
 • frans vullings

  2 weken geleden
  @G. de Groot, mijn idee, liever 10 sterren in de ruit dan 1 op de grille.